Doğa Koleji’ne özgü t-MBA eğitimi ile geleceğe hazırlanan öğrencilerimiz 24-26 Şubat tarihlerinde Antalya’da ikincisi gerçekleşen t-MBA Yeni Ürün Çalıştayı’nda bir araya gelerek program sonunda sertifikalarını aldılar.
ETİKETLER :
t-mba eğitimi
,
lise eğitimi
,
öğrenci meclisleri
,
mesleki gözlem
,
doğa koleji liseleri
,
kariyer planlama
,
lise çalıştay
Bu yıl ikincisi gerçekleşen t-MBA Yeni Ürün Çalıştayı’na katılan Doğa Koleji öğrencileri t-MBA derslerinde temelini edindikleri ders konularını takım çalışması yaparak değerlendirdikleri ve pekiştirdikleri bir çalışma ortamında bir araya geldiler. 24-25-26 Şubat tarihlerinde Antalya’da gerçekleşen t-MBA Çalıştayı’nın ilk günü Ajans 1957 Başkanı – Yazar Halit Beyazkürk’ün “Etkili Sunum Teknikleri” eğitimi ile başladı.
Çalıştayın 2.günü kendi projelerini üretip sunumunu gerçekleştirecek öğrencilerimiz için etkili sunum teknikleri üzerine bir eğitim almak oldukça faydalı oldu. Sayın Beyazkürk verdiği eğitimde öğrencilerin sunumlarını yaparken projelerini hikayeleştirmelerini öğütledi. Beyazkürk, bir sunum yaparken tanıtılan ürüne inanmanın ve bunu dinleyicilere yansıtmanın, yani tutkunun önemine vurgu yaptı. Sayın Beyazkürk’ün bu faydalı eğitiminden sonra çalıştay programı t-MBA Bölüm Başkanı Jalan Korkmaz’ın “Dijital Gelecek Dönüşümü” eğitimi, t-MBA Öğrenci Meclisleri Başkanı Betül Erok’un “Takım Çalışması ve İşbirliği” eğitimi ve Doğa Academy Kurucusu Selin Özçep’in “Startuplar için Tavsiyeler” eğitimi ile devam etti. Öğrenciler aldıkları bu eğitimlerle çalıştayın ikinci gününde ihtiyaç duydukları bilgileri alarak hazırlanmış oldular.
t-MBA Yeni Ürün Çalıştayı’nın ikinci gününde öğrencilerimiz takımlar halinde çalışarak tasarım odaklı düşünme teknikleriyle yeni bir ürün ortaya çıkarıp ürün sunumlarını gerçekleştirdiler. Kıyasıya bir rekabet ortamının yaşanırken; öğrencilerimiz problem çözme, yaratıcı düşünme, birlikte çalışma, karar verme, zaman yönetimi ve sunum yapma yeteneklerini geliştirme fırsatı elde ettiler. Birbirinden özgün, yaratıcı ve topluma fayda sağlayacak nitelikte proje üreten öğrencilerimiz projelerinin misyonlarını belirleyip, logo-slogan çalışmaları gibi bir işletmeye dair pek çok ayrıntıyı detaylandırdılar. Gün sonunda projelerini Silikon Vadisi programı Yapımcısı ve Sunucusu/NextGen firmasının Kurucu Ortağı/Akademisyen Dinçer Karaca, Ajans 1957 Başkanı Halit Beyazkürk, t-MBA Bölüm Başkanı Jalan Korkmaz, t-MBA Öğrenci Meclisleri Başkanı Betül Erok ve Doğa Academy kurucusu Selin Özçep’ten oluşan jüri üyelerine sundular. İkinci günün sonunda sertifikalarını alan öğrencilerimiz çalıştayın derece alan takımlarının açıklanacağı 3.günü sabırsızlıkla beklemeye başladılar.
Çalıştayın son gününde öğrencilerimiz Silikon Vadisi programı yapımcısı ve sunucusu/NextGen firmasının kurucu ortağı/akademisyen Dinçer Karaca’nın “Yeni Nesil Girişimcilik” eğitimine katıldılar. Eğitiminde yeni nesil girişimciliğin tanımını yapan Sayın Karaca yeni nesil girişimcilerde bulunması gereken ve çağa ayak uydurmak için gerekli niteliklere değindi.
Eğitimin ardından öğrencilerimizin heyecanla bekledikleri çalıştayın kazananları açıklandı. Üçüncülüğü EPS projesi ile Nevşehir ve Antalya kampüsleri paylaşırken; Octo projesi ile Erzincan kampüsü ikincilik elde etti. Çalıştayın en yüksek puan alan ekibi ise Köprü projesi ile Ankara İncek, Acarkent ve Ataşehir-1 kampüslerinden öğrencilerimizin oldu.
Program sonunda şampiyonluk madalyalarını alan öğrencilerimiz fikir zenginliği ve sinerjinin yaratıldığı çalıştaydan pek çok akademik ve sosyal kazanımla ayrıldılar.