Haber ve Etkinlikler

3. ULUSLARARASI DOĞA BAP ÖĞRENCİ KONFERANSI’NIN İLKİ GERÇEKLEŞTİ

“Küresel Amaçlar” temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası Doğa Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Konferansı’nın (Doğa BAP) ilk oturumu 7 Mayıs’ta gerçekleşti.


Doğa Kolejinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Doğa Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Konferansı’nın ilk oturumu başarıyla tamamlandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Girişimci Prof. Dr. Itır Erhart ve Ankara Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi - Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Suna Balcı, “Sürdürülebilir Kalkınma ve Yaşanabilir Bir Dünya” konularındaki paylaşımlarıyla öğrenciler ve dinleyicilerle bir araya geldi.



İlk oturumu 7 Mayıs’ta gerçekleşen konferansın ikinci oturumu ise 14 Mayıs’ta gerçekleşecek. Konferans yine Doğa Koleji YouTube hesabından canlı olarak yayımlanacak.







Doğa BAP açılış konuşmasını gerçekleştiren Doğa Koleji Genel Müdürü Enis Eryaman,Her yıl düzenlediğimiz Doğa BAP ile amacımız, öğrencilerimizi dünyanın sorunlarına çözüm bulan bireyler olarak yetiştirmek. Özveriyle çalışarak proje üreten öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bizler, Doğa Koleji olarak öğrencilerimizin proje üretmesine büyük önem veriyoruz. Bu amaçla bu sene başladığımız Doğa BAP projesiyle öğrencilerimiz ve akademisyenleri bir araya getirerek nasıl proje üretilir, bilimsel bir proje nasıl adımlandırılır konularında rehberlik sağladık. Bu sayede öğrencilerimiz birçok platformda ürettikleri projeler ile okulumuzu temsil etme başarısı gösterdiler. Proje modelli eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyoruz.  Bu nedenle, gelecek seneden itibaren ders programımıza haftada iki saat olacak şekilde bilimsel proje üretme dersleri de ekleyeceğiz ve öğrencilerimizin projelerini hayata geçirmeleri için onları en yüksek seviyede destekleyeceğiz.” dedi.





Açılış konuşmasına devam eden ve “Küresel Hedefler İçin Doğa’dan Sürdürülebilir Çözümler” konusundaki sunumunu katılımcılar ile paylaşan Doğa Koleji Projeler Koordinatörü Dr. Zuhal Yılmaz Doğan, “Elimizde bulunan kaynaklarımızı tüketmek yerine bir sonraki nesillere nasıl aktarabiliriz bilinci ile hareket etmeli ve projeler üretmeliyiz.” dedi. Doğan, 7 ve 14 Mayıs’ta iki gün olarak gerçekleştirilecek olan Doğa BAP Öğrenci Konferansı’nda sürdürülebilir kalkınma amaçları teması ile 11 branş ve 18 tematik alanda toplam 175 proje ile katılan 276 lise öğrencisinin bilimsel araştırma projelerini konferansta sunacaklarını belirtti.







“Ben Ne Yapabilirim?”

Konferansın ilk oturumunda yar alan Prof. Dr. Itır Erhart “Ben Ne Yapabilirim?” konuşmasıyla öğrencilere sürdürülebilir kalkınma ve yaşanabilir bir gezegen için neler yapılabileceğini ve bu hedeflerin önemini vurguladı.

Prof. Dr. Itır Erhart, “Pandemi ile de birçok sürdürülebilir kalkınma hedefinin gerisine düştük. 2030’a kadar bu hedefleri gerçekleştirmek çok zor görünse de çalışmaya devam etmeliyiz. Dünyadaki kaynaklarımız ve çeşitlilik büyük bir tehlike altında ve hızla azalmakta. İnsanlık olarak gelişen teknoloji ile birlikte gezegene vermiş olduğumuz zarar çok büyük boyutlara ulaşmış durumdadır. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerini gerçekleştirmememiz durumunda gezegenimizdeki hayat büyük bir tehlike altında.” dedi.





“Fikirden Uygulamaya Proje Adımları”

Prof. Dr. Fatma Suna Balcı ise “Fikirden Uygulamaya Proje Adımları” başlıklı konuşması ile yaratıcı ve farklı fikir sahibi öğrencilerin çalışmalarını akademik düzeyde projelere ulaştırmasının önemini vurguladı. Prof. Dr. Fatma Suna Balcı, “Doğa bize atalarımızdan kalan bir miras değil, gelecek nesillere bırakacağımız bir yaşam alanıdır. Sürdürülebilir yaşamı bilimsel çalışmalar, küresel anlamda yaşam stilimizdeki değişiklikler ile nasıl koruyabileceğimiz büyük önem arz ediyor.” dedi.  



DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL