Uzay Konseptli Ataşehir Doğa Okulu Ortaokul NASA Kulübü öğrencileri, ‘Partner School Science Program’ çerçevesinde Amerika’daki kardeş okulları ile yıl içerisinde NASA’nın öğrenciler için oluşturduğu ‘Uzay’ ile ilgili projelerini tamamladılar.
ETİKETLER :
NASA
,
NASA Kulübü
,
Scott Anderson
,
Toys on Space
,
PSSP
,
astronomi
,
astronot
,
Armağan Korkmaz
,
konferans
,
video
Amerika'daki kardeş okulları ile yaptıkları görüşmelerde projelerini ve kültürlerini paylaşan öğrencilerimiz NASA ile 2015'in ilk video konferansını gerçekleştirdiler. NASA'nın, uzay görevlerine özel hazırladığı "Görev Armaları (Mission Patch)" konusunda gerçekleştirdikleri bağlantı sonunda, öğrenciler görev armaları hakkında hem bilgi sahibi oldular hem de kendi fikirlerini sundular.
NASA Dijital Eğitim Koordinatörü Scott Anderson, görev armaları hakkında bilgi vererek konu ile ilgili öğrencilerin sorularını yanıtladı. Ortaokul öğrencilerinden oluşan Kulüp öğrencileri NASA için proje olarak tasarladıkları Dünya'dan Uzay'a temalı görev armasını anlattılar. Dünya'dan başlayarak uzaya doğru uzanan bir gezegen ağacı şeklinde tasarlanan görev arması, insanların gelecekte yeni gezegenler keşfettiği zaman kullanabilecekleri bir arma şeklinde hazırladılar. Scott Anderson, görev armasını çok yaratıcı bulduğunu ve özel olarak fotoğrafının çekilip kendisine ulaştırılmasını istedi. Ataşehir Doğa Koleji'yle gerçekleştirdiği video konferansların kendisi için özel olduğunu belirten Anderson, özellikle astronot kıyafeti giyen öğrencilerin ve uzay ortamı şeklindeki sınıfın kendisini çok etkilediğini, tüm dünyada gerçekleştirdiği video konferanslar içerisinde görsel ve projelerdeki yaratıcılık olarak en çok etkilendiği okulun Ataşehir Doğa Okulu olduğunu belirtti.
Ataşehir Doğa Koleji, Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretmeni Armağan Korkmaz, video konferans sonrası yaptığı açıklamada; Gerçekleştirdikleri video konferansın son derece faydalı olduğunu belirterek öğrencilerinin yaptıkları çalışmaları çok başarılı bulduğunu ve bu çalışmaların NASA tarafından beğenilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Başta öğrencilerinin çok heyecanlı olduğunu, daha sonra İngilizce olarak kendilerini rahat ifade ettiklerini gördüklerinde heyecanlarının geçtiğini, Scott Anderson ile çok sıcak iletişim kurduklarını belirtti. NASA'nın uzay ile ilgili yaptığı çalışmalarını; öğrencilerinin, gerek proje bazlı gerekse bireysel sorularını, direkt ilk ağızdan öğrenme şansları olduğunu belirtti. Üniversitelerin NASA ile bu kadar yakın görüşemediğini, ortaokul öğrencilerinin NASA ile video konferans gerçekleştirmesi kendileri için büyük bir şans olduğunu belirtti. Yöneticilerinin böyle bir konsept ve projelere yer vermelerinin kendisini çok gururlandırdığını belirterek İzmir Uzay Kampı yetkililerinin öncü olduğu bu projenin (NASA Digital Learning Network) gelecek için çok büyük bir adım olduğunu söyledi. Öğrencilerinin yaratıcılığının ve özgüvenlerinin kendisini çok mutlu olduğunu söyleyen Korkmaz, geleceğin uzay çağında olduğunu ve öğrencilerinin bu konuda öncü olacaklarından emin olduğunu belirtti.