Acarkent Kampüsü lise öğrencileri, EDU FOR HEALTH ERASMUS + “Birlikte daha iyisini yapabiliriz! Okul Eğitiminde Sağlıklı Beslenme Bilincinin Arttırılması” isimli proje kapsamında ‘’2. Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Gelecek’’ panelini 6 Mayıs tarihinde gerçekleştirdi.
ETİKETLER :
sağlıklı beslenme
,
öğrenci diyeti
,
sağlıklı kantin
,
International Baccalaureate
,
besin güvenliği
‘IB Dünya Okulu’ akreditasyonuna sahip Acarkent IB öğrencilerinin düzenlediği panelde, bilinçli gıda tüketimi ele alınırken, uzman konuşmacılar gençlerle yaşam boyu sağlıklı kalmanın altın kurallarını paylaştı.
Panelin açılışında, 11-B Sınıfı’ndan Nurgeldi Guyzmuhammedov ve Ece Deniz adlı öğrenciler, "Besin Güvenliği ve Hijyen" Konulu Disiplinler Arası Araştırma Proje sunumunu gerçekleştirdi. Sunumlarında pek çok faydalı bilgi paylaşan öğrenciler, hijyenik olmayan gıdaların tüketilmesi sonucu zararlı virüs, bakteri ve kimyasal maddelerin 200’den fazla hastalığa yol açtığını anlattılar.
Ender Saraç, Panelden Önce Egzersiz Yaptırdı
Panele katılan uzman isimler, obeziteden sağlıklı yaşam sırlarına her yönüyle beslenmeyi ele aldılar. Panelde ilk sözü alan Uzman Doktor Ender Saraç, konuşmasından önce salonda bulunanlardan ayağa kalkmalarını istedi. Kendisini zinde bir şekilde dinlemeleri için öğrenci ve velilere bazı egzersizler yaptıran Saraç, salonda eğlenceli anlar yaşattı.
Unilever Ülke Diyetisyeni Aslı İçingür Güler de dengeli bir yaşam için sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yaparak, ‘’2010 yılı Türkiye Sağlık Araştırmasına göre 0-5 yaş arası fazla kilo sıklığı yüzde 17.3’e yükselmiş. Yani artık şişmanlık ve obezite bebeklik çağından başlıyor’’ dedi.
Sınavlarda Başarı İçin Doğru Beslenmek Şart
Sofra Grup’tan Diyetisyen Nilay Coşkun da, sınav döneminde beslenmenin inceliklerini ve zekaya iyi gelen besinleri anlattı. Sınavlarda başarı için öncelikle beynimizi iyi beslemek gerektiğini dile getiren Coşkun, ‘’1 günde tükettiğiniz enerjinin 4’te 1’i beyniniz tarafından kullanılır. Şeker hızlı enerji verse de bu enerji çok kısa sürede tükenir. Kan şekerinizi hızla yükselten her yiyecek zararlıdır. Bunun yerine, sebze, meyve, tahıl ve proteinden oluşan yemeklere yönelin’’ dedi.
Tüketici Örgütleri Federasyonu (TÖF), Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği (TÜBİDER) Genel Başkanı Fuat Engin, öğrencilere paketli gıdaların etiketlerini mutlaka okumaları tavsiyesinde bulunurken, Lösemili Çocuklar Vakfı’ndan (LÖSEV) Neslihan Çelik ise derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
IB Öğrencileri Uluslararası Diploma Alıyor
‘Uluslararası Bakalorya Diploma Programı’ anlamına gelen ‘International Baccalaureate Diploma Programme’, orta öğretimde 16-19 yaş öğrenci gruplarına uygulanan dünyanın en saygın Diploma Programı. Doğa Okulları’nın Acarkent ve Beykoz Kampüsleri, bu akreditasyona sahip IB okulları olarak eğitim veriyor. Lise seviyesinde 11 ve 12. Sınıflarda IB Diploma programını seçen öğrenciler, uluslararası geçerliliği olan ‘IB Diploması’nı almaya hak kazanıyor.