ETİKETLER :
Antarktika
,
doğa bayrağı
,
ilk
,
kıta
,
proje
,
bilim
,
coğrafya
,
fen bilimleri
,
doğa’nın kaşifleri
,
itü
,
trt çocuk
Hiç bir devlete aidiyetliği bulunmayan, sadece Antarktika Antlaşmalar Birliği ile yönetilen Antarktika Kıtası’na “İTÜ, TÜDAV ve Ukrayna Bilim ve Eğitim Bakanlığı” arasında imzalanan antlaşmayla giden ilk Türk Bilim Seferi Ekibi 15 gün boyunca kıtada bilimsel çalışmalarda bulundular. Projenin Türkiye’deki Bilimsel Çalışmalara katılım kolunu oluşturan 20 Doğa Okulunda kurulan Kutup Araştırmaları Kulüp çalışmaları, 21. Yüzyıl becerilerinde küresel farkındalığın geliştirilmesi üzerine haftalık çalışmalar düzenleyerek eğitim ve araştırma entegrasyonunu sağladı.
Öğrencilerimizin teknik, iletişim ve işbirliği, takım çalışması, yaratıcılık ve liderlik becerilerini geliştirdikleri kulüp çalışmaları TRT ÇOÇUK Haberin Olsun TV programında yayınlandı. Geleceğin bilim insanı olma yolunda ilerleyen öğrencilerimiz Türkiye’ deki tüm çocuklar üzerinde farkındalık oluşturmayı başardılar.
Video için tıklayınız
Antarktika ile derslikler arasında bağlantılar kurarak sınıf içi öğrenmeyi etkili hale getirebilmek amacıyla “Doğa’nın Kâşifleri Antarktika’da” adıyla açtığımız blog üzerinde kıtadan gelen paylaşımları takip eden öğrencilerimiz merak ettikleri soruları sordular. Tuzla Kampüsü Kutup Araştırmaları Kulübü Öğrencileri Antarktika Kıtası’ndan uydu telefonu aracılığıyla sefer lider yardımcısı Doç. Dr. Burcu Özsoy Çiçek Hanım ile canlı bağlantı kurma şansına sahip oldular. Araştırmacılar ile öğretmenler arasında yaşam boyu öğrenmenin ve bilimsel bilginin öğretilmesinin güzel bir örneği sunmak adına Türk Bilim Seferi Ekibi ile bir araya gelen Fen Bilimleri, Coğrafya ve Sosyal Bilimler öğretmenleri ‘ Küresel İklim Değişikliği ve Kutup Araştırmaları Farkındalık Çalıştayını’ gerçekleştirdiler.
Doğa Okulları’nın eğitim vizyonunu bir kez daha ortaya koyduğumuz bu projede bayrağımızın beyaz kıtada dalgalanmasının gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.