ETİKETLER :
bilim kampı
,
genetik
,
acıbadem bilim okulu
,
biyoloji
,
biyobilim
,
atölye
,
kamp
Bu yıl Doğa Okulu Biyoloji Zümresi tarafından ilk kez düzenlenecek olan Genetik Bilim Kampı'na Doğa Okulu ve devlet okullarından ortaöğretim düzeyinde öğrenciler katılacak. Teknolojik ve Bilimsel gelişmelerin bir arada olacağı pprojede amacımız; katılımcı öğrencilerin eğlenceli bir şekilde bilime olan ilgilerini ve farkındalıklarını arttırmak, üst düzey bilimsel uygulamaları yaşayarak yapabilme yetkinliğine ulaşmalarını sağlamak.
9-10 Mayıs tarihlerine gerçekleşecek olan Doğa Okulu Genetik Kampı'nda öğrenciler hem eğlenceli hem de öğretici saatler geçirecekler. Kampın sonunda katılımcılara Biyobilim Atölyesi sertifikaları teslim edilecek.İki gün sürecek olan program 09:30 ile 16:00 saatleri arasında gerçekleşecek. Son başvuru tarihi 30 Nisan 2015...
Genetik Bilim Kampı'nda Neler Yok Neler!
Moleküler biyoloji tekniklerinden biri olan ve adli tıp uygulamalarında kullanılan, agaroz jel elektroforez yöntemini kullanarak bir suçlu tespitinin nasıl yapıldığını, kansere sebep olan genlerin DNA Çipi teknolojisi ile nasıl belirlendiğini, meyve ve sebzelerden DNA saflaştırılmasını eğlenceli bir şekilde öğrenecekler. Ayrıca; Biyoteknolojide ilaç yapımında kullanılan su bazlı polimer yapıdaki hidrojel yapmayı, proteinlerin hücrede nasıl üretildiğini ve mutasyonların protein sentezini nasıl etkilediğini anlatan deney simülasyonlarını moleküler biyoloji ve genetik atölyesinde öğrenecekler. Organ anatomisi atölyesinde organların yapılarını inceleyip çalışma prensiplerini kavrayacaklar. Ateşböceği ışığını laboratuvarda kimyasal maddeler ile elde edecekler, besin analizi yaparak yiyeceklerin içinde neler olduğunu gözlemleyecekler. Öğrenciler, epitel hücrelerinin genetik materyallerini kullanarak DNA kolyesi yapacaklar.
Bu deneyle epitel hücrelerinin içindeki DNA'larını ayrıştırıp, ayrıştırılan DNA'larını kolye içinde uzun süre saklama imkânı bulacaklar ya da sevdiklerine hediye ederek gen (ya da DNA) kardeşliği bağı elde edebilecekler. Mikrokamera görüntüleme yöntemiyle mikroskobik ve entomolojik (böcek bilimi) görüntüleri elde edebilecekler ve isterlerse bunları fotoğraflayarak saklayabilecekler. Fizyoloji atölyesinde insanlara ve hayvanlara ait tüm fizyolojik faaliyetler incelenecek. İnsan fizyolojisi hakkkında demo şeklinde çeşitli deneyleri yapma fırsatı bulacaklar. Geri dönüşüm ve Ekoloji atölyesinde, atık yağlardan sabun yaparak atıklar ve çevre konusunda daha bilinçli olacaklar ve “çılgın bilim atölyesi” adı altında farklı deneyler yapabilme imkanı bulacaklar. Öğrenciler çözecekleri bilim bulmacası ve deney quizleri ile kamp boyu öğrendikleri bilgileri pekiştirecekler.