ETİKETLER :
doğa koleji ekoloji şenlikleri
,
turşu yapımı
,
turşu şenliği
,
turşunun kimyası
,
merve topçuoğlu
,
okul öncesi etkinlikleri
,
ilkokul eğitimi
,
anaokulu
Doğa Koleji Türkiye’de bir ilke imza attı. Ekoloji dersi kapsamında tarım uygulamalarıyla, 16 yıldır tüketim yerine yeterli kullanım alışkanlıklarının geliştirilmesi için çalışmalar yapıyor. Doğa Koleji, doğadaki tüm canlıların, doğal varlıklara eşit bir şekilde ulaşmaya hakkı olduğuna dair bilinç oluşturuyor.
Çocuklar hem doğa bilinci ve çevreye karşı farkındalık kazanıyor, hem de tarladan sofraya gıda üretiminin ve gıda güvenilirliğinin nasıl sağlanabileceğine dair eğitim alıyor.
Turşunun Kimyasını Keşfediyorlar
Ekoloji Bölüm Başkanı Merve Topçuoğlu, Doğa Koleji Kartal Kampüsü’nde gerçekleşen Turşu Şenliği’ne ilişkin, ‘Anaokulu ve 1. sınıf öğrencileri ile Turşu Şenliği kapsamında ekoloji mutfaklarında turşunun kimyasını keşfettik. Fermantasyon süreci ve bu süreçte gerçekleşen kimyasal ve fiziksel değişimler, laktik asit bakterileri ve bu bakterilerin insan vücuduna yararları üzerinde durarak öğrencilerimizin hem eğlenip hem öğrenmesine destek olduk. Öğrencilerimiz, ürettikleri ürünlerin sağlık etiketlerini oluşturarak aileleri ile paylaştılar.’ şeklinde konuşarak fermente ürünlerin değişim sürecini mercek altına alıyor.