Fen bilimleri öğretmenimiz Perihan Akyürek’in yürüttüğü “Plastic Panic” ve “Climate Change” isimli uluslararası e-twinning projelerinde çevre kirliliği, atık plastikler ve iklim değişikliği gibi küresel konular işlenmiştir. Sürdürülebilir yaşama dikkat çekilen projede öğrencilerimiz web 2.0 araçlarını aktif bir şekilde kullanarak Avrupa ortakları ile takım çalışmaları gerçekleştirmiştir. Dönem boyunca üzerinde çalışılan projelerin öğrencilerde farkındalık oluşturduğu ve yabancı dillerinin geliştiği gözlenmiştir.
Matematik öğretmenimiz Rabia Bektaş’ın yürüttüğü “Out Of School Math” isimli uluslararası e-twinning projesinde öğrenciler okul dışı öğrenme ortamlarında (bilim merkezi, hayvanat bahçesi, müze, orman, park vs.) matematik etkinliklerini deneyimlemiştir. Öğrencilerimiz yaparak yaşayarak öğrenme, işbirlikli çalışma gibi konularda deneyim sahibi olmuş, matematiğin sadece kalemle kâğıtla sınıf ortamında var olan bir bilim olmadığını; doğada, hayvanat bahçesinde, şehirde, müzik notalarında gizli olduğunun farkına varmıştır.
Fen bilimleri öğretmenimiz Deniz Bardız’ın yürüttüğü “Bilimin Kadın Kahramanları” isimli uluslararası e-twinning projelerinde, bilimin birçok alanında başarılara imza atmış kadın bilim insanlarını tanımak ve tanıtmak hedeflenmiştir. Öğrencilere kadın rol modelleri göstererek, bilimde ben de varım diyebilmelerini sağlamak projenin hedeflerindendir. “Vücudumu Tanıyorum Sağlıklı Yaşıyorum” projesinde ise amaç bütüncül sağlığı geliştirmektir. Öğrencilerimize organları, görevlerini ve sağlığını korumak için yapılması gerekenleri öğretme, düzenli kahvaltı alışkanlığı kazandırma, düzenli uyku saati oluşturma, dengeli beslenme, spor yapma gibi konularda farkındalık kazandırmak hedeflenmiştir.
Projelerinde gösterdikleri başarılar ve kazanmış oldukları Ulusal Kalite Etiketi ödülleri nedeniyle Büyükçekmece Kampüsümüzü, öğretmenlerimizi ve öğrencilerini kutlar, başarılarının devamını dileriz.