Doğa Okulları Düzce Kampüsü'nde yine örnek bir uygulamaya imza atıldı.
ETİKETLER :
almanca
,
proje
,
çek cumhuriyeti
,
ders
,
çevrimiçi
,
online
,
düzce kampüsü
,
eTwinning
,
portal
Almanca dersi gören 9. ve 10. sınıf öğrencileri dil pratiklerini farklı ülkelerden öğrencilerle canlı sohbet gerçekleştirerek yapıyor. Son olarak Çek Cumhuriyeti’ndeki akranları ile internet üzerinden görüntülü ders gerçekleşen öğrenciler, bu uluslararası projenin yabancı dili sevdirmeye de katkı sağladığını ifade etti. Doğa Okulları Düzce Kampüsü'nde eTwinning portalı üzerinden başlatılan proje ile Almanca dersleri uluslararası boyuta taşındı. Proje ile 9. ve 10. sınıf öğrencileri, Almanca'larını farklı ülkelerin öğrencileri ile iletişim kurarak geliştirme şansı yakalıyor. Türkiye'de örneği olmayan bu yöntem kapsamında Doğa Okulları Düzce Kampüsü Öğrencileri Almanca dersinde Çek Cumhuriyeti'ndeki öğrencilerle görüntülü konuştu.
Üç farklı ülkeyle ders yapılıyor...
Doğa Okulları Almanca Öğretmeni Zeynep Pak, projeleri hakkında şunları aktardı: “9. sınıflardaki proje konumuz ‘Deutschland International’. Üç farklı ülkeyle gerçekleştirdiğimiz projedeki amacımız, yeni Almanca öğrenmeye başlayan öğrencilerin birbirleriyle iletişim kurarak dili sevmesi ve daha kolay öğrenmesi. Bu bağlamda ilk olarak dokuzuncu sınıflarımızdan her bir öğrencinin kendini tanıttığı, dış görünüşünü tarif ettiği ses videoları çektik. Daha sonra her bir öğrencimizin resimlerini çektik ve sisteme ayrı ayrı yükledik. Karşı taraftaki ülkenin öğrencilerine eşleştirme oyunu hazırladık, yani ses kaydıyla fotoğrafları eşleştirip hazırladığımız testi çözdüler. Diğer ülkelerde aynı konuda farklı tarzlarda oyunlar hazırladılar, bizim öğrencilerimiz de sistemden giriş yaparak onların hazırlamış olduğu etkinlikleri çözdü.”
Proje bir yıl sürecek...
“İkinci aşama olarak, ortak proje yaptığımız Çek Cumhuriyeti ile canlı bağlantı kurarak ders gerçekleştirdik.” diyerek açıklamasını sürdüren Almanca Öğretmeni Zeynep Pak, “Bu çalışma tek sefere mahsus kalmayacak, zaman zaman yine bağlantı kuracağız. Bu projenin bir yıl sürmesini hedefliyoruz ve ders içinde öğrendiğimiz konularla paralel olarak karşı ülkelerle her ay farklı etkinlikler yapmayı planlıyoruz.” dedi. Tasarımlar sergilenecek 10. sınıflarda ise yedi ülkeyle ortak projede buluştuklarını belirten Pak, proje konusunu, Türkiye’nin dokusunu taşıyan tasarımlar hazırlamak olarak açıkladı. Proje hakkında bilgi veren Almanca Öğretmeni Pak, “Her öğrenci, Resim Öğretmeni Meltem Cebeci’nin yardımlarıyla bir tasarım ya da resim hazırlayacak. Her öğrenci yapmış olduğu tasarımı bir video kaydıyla Almanca tanıtıp anlatacak ve bunlar da sisteme yüklenecek. Projenin sonunda tüm ülkeler yaptıkları tasarımları birbirlerine gönderecek ve sonunda okulumuzda, dışarıdan gelen tasarımların sergisi gerçekleştirilecek. Bizim gönderdiğimiz tasarımların da sergisi diğer ülkelerde yapıldıktan sonra bizimle sergi fotoğraflarını paylaşacaklar ve biz de kendi sergimizde aynı zamanda yurtdışındaki yapılan sergimizin fotoğraflarını kullanabileceğiz.” ifadelerini kullandı.