ETİKETLER :
devrim karaaslanlı
,
ali rıza lüle
,
erkut bozkurt
,
doğa koleji kimin
,
turgay türker
,
ömer saçaklıoğlu
,
metal yapı
Genel Müdür Yardımcıları Ali Rıza Lüle ve Erkut Bozkurt’un da katılımıyla gerçekleştirilen buluşmada gelecek hedeflerini de açıklayan Devrim Karaaslanlı, Doğa Okulları’nın 104 kampüste 70 bin öğrenci ile Türkiye’nin en büyük okullar grubu ve marka bilinirliği en yüksek eğitim kurumu olduğunu kaydetti.
Önümüzdeki dönemde temel hedeflerinin eğitimde yüksek standartlarını daha da ileri taşımak olduğunun altını çizen Karaaslanlı, “İlk 3 yılda kampüs sayımızı 150’ye çıkaracağız. Minimum 100 bin öğrenci hedefimiz var” dedi.
“Doğa’nın tek bir sahibi var”
2016 yılının eğitim sektöründe çeşitli yeniliklerin yaşandığı, eğitimde yabancı ortaklı yapının değiştiği bir yıl olduğunu hatırlatan Devrim Karaaslanlı, “Doğa Okulları da böyle bir yapıdaydı. Eğitimde yabancı sermaye olamamasından dolayı paylarını devrederek sektörden çıktılar. Ağustos ayından önce “Doğa’nın ortağı kim? Doğa kapanacak mı? ‘ gibi söylemler vardı. Artık bu söylemlerin hiçbirisi yok. Doğa Okulları’nın bir tane sahibi vardır; o da Metal Yapı Konut’un Yönetim Kurulu Başkanı ve sahibi olan Ömer Saçaklıoğlu’dur. Yabancı sermaye problemi yoktur. Bütün okulların ruhsatları alınmıştır. Eğitim-öğretimine eksiksiz devam ediyoruz” diye konuştu.
“Türkiye’de özel okullaşma oranı henüz istenilen seviyede değil”
Devrim Karaaslanlı, eğitimin Türkiye’de ve dünyada gelir dağılımındaki eşitliği giderme yolunda çok önemli bir alan olduğunu, iyi eğitimli gençlerin hayatlarını değiştirme fırsatı bulduğunu, ancak eğitim sektörünün hala istenilen seviyelerde gelişme göstermediğini vurguladı. Karaaslanlı, “2002 yılında özel okulların tüm okullar içindeki oranı yüzde 3 seviyesindeyken bugün hala yüzde 7 seviyelerinde. OECD ortalaması yüzde 15. MEB’in bu oranı yüzde 12’lere çıkartmak gibi bir hedefi var ve sektöre destek veriyor. Özel okul alanı ülkemizde gelişime çok açık bir noktada.” dedi.
Özel okullardaki eğitim kalitesinin TEOG, YGS/LYS’lerde alınan sonuçlarda da ortaya çıktığını aktaran Karaaslanlı, “Devlet okullarında başarı oranı yüzde 57’lerde kalırken, özel okullarda yüzde 80’lere ulaşıyor. Bu ülkenin çocuklarına daha iyi eğitim hizmeti sunmak için maddi anlamda ulaşılabilir olmak da önemli. Doğa Okulları, ailelerin zorlanmadan çocuklarını gönderebilecekleri, aynı zamanda en iyi eğitimi alabilecekleri bir okul olma özelliğinde” dedi.
“Hedefimiz, 3 yılda 150 okula ulaşmak”
Önümüzdeki dönem hedeflerinden de bahseden Devrim Karaaslanlı şöyle devam etti:
“Eğitimin yanı sıra, sanat, spor ve sosyal alanlardaki başarılarımızla da öne çıkıyoruz. Öğrencilerimiz her yıl ulusal ve uluslar arası pek çok ödüller alıyor. Bundan sonraki hedeflerimiz, akademik başarılarımızı ve yabancı dil eğitimindeki başarımızı daha da ön plana çıkartmak. Bir diğer hedefimiz de okul sayımızı 3 yılda 104’ten 150’ye; öğrenci sayımızı minimum 100 bine çıkarmak.Bununla da sınırlı kalmayacağız. Bu büyümeyle beraber üniversite kurma adımlarıyla anaokulundan üniversiteye kadarki tüm eğitim süreçlerinde Doğa olarak yer alacağız. ”
İngiltere ve Ukrayna’ya okullar zinciri
Devrim Karaaslanlı, yurtdışı hedeflerini de anlatarak, “KKTC’de okul sayımızı 2’den 3’e çıkaracağız. KKTC’de ayrıca bir üniversite için yatırımlarımızı da sürdürüyoruz. İngiltere’de ve Ukrayna’da ise kısa vadede okullar zinciri kurma projemiz var” dedi. Eğitimci kadrosuna özel bir önem verdiklerinin de altını çizen Karaaslanlı, “Tüm öğretmenlerimizin maaşlarında iyileştirme yapacağız. Bizim öğretmenlerimiz hem maddi, hem manevi anlamda mutlu olacaklar.” diye konuştu.
Sırada ‘Öğretmen Akademisi’ var
Doğa Okulları’nın Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Lüle de, gelecek dönemde iyi bir eğitimin temel unsuru olan öğretmenlerin eğitimine ağırlık vereceklerini belirterek, “Bunu zamanla bir öğretmen akademisine dönüştüreceğiz. Ülkemizin tüm öğretmenlerinin hizmetine sunacağız. Bu alanda MEB onaylı özel bir projemiz de bulunuyor” dedi.
Doğa Okulları Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erkut Bozkurt ise, 2008’den bu yana özel okul sektörünün yüzde 150 büyüdüğünü, ancak bu oranda dersanelerdeki dönüşümün de etkili olduğunu kaydetti. Bozkurt, “Yapılan araştırmalarda, ailelerin yüzde 41’i, devlet okulunun eğitiminden memnun olmaması halinde çocuğunu özel okula gönderebileceğini söylüyor. Bu sektörün nereye gidebileceğini gösteren en net tablo” diye konuştu.