ETİKETLER :
t-mba
,
lise eğitimi
,
MBA
,
proje modelli eğitim
,
digital youth summit
,
hakan inanır
,
anıl çekiç
,
burçin girit
,
burçak ünsal
,
onat karacalı
,
fuat sami
Dijitalleşmenin hayatımızı kolaylaştırdığı kadar, gelecekte insan gücünün yerini alacağı ikilemi bu yıl ilki gerçekleşen ve 2. ayağı Cevizlibağ kampüsünde başarı ile tamamlanan Digital Youth Summit 2018’de değerli konuklarımızca değerlendirildi.
Konuşmacılarımızdan Bir Fikrin mi Var? TV Show Yapımcısı ve LabX Melek Yatırımcı Ağının Sahibi Fuat Sami, başarılı girişimcilik örnekleri ile birlikte gelecekte dijitalleşmeyle başa çıkabilmek için bireylerde bulunması gereken niteliklere vurgu yaptı.
Katılımcılardan Doğa Koleji Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Direktörü Hakan İnanır, konuşmasında kuşaklar arasındaki farklılıklara ve Z kuşağının iş dünyasından beklentisine vurgu yaptı. Dijital bir dünyaya doğan dijital yerlilerin, sonradan dijitalle tanışan dijital göçebeleri dijital değişim esnasında anlaması gerekliliğine değindi.
New York ve İstanbul Barolarında kayıtlı Avukat Burçak Ünsal dijital gelecekte multidisipliner olmanın önemli bir değer olacağına ve farklı alanlarda öğrencilerimizin kendilerini beslemeleri gerektiğine değindi. Sayın Ünsal, robotların doğru yönlendirildikleri taktirde insanlığa büyük katkılar sağlayacağından bahsetti. Ünsal konuşmasında biogenetic ve kolonizasyon konularına da değindi.
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Onur Durahim, yapay zekanın çalışma mekanizması ile makine öğrenmesinin nasıl gerçekleştiğini öğrencilerimiz ile paylaştı.
Öğretim Görevlisi Atlıhan Onat Karacalı, neolitik yapılardan esinlenerek gelecekte Mars üzerinde kurulacak yeni yaşam ortamlarında yapıların formlarından bahsetti.
Hacettepe Bilgisayar Mühendisliği Danışma Kurulu Üyesi ve Oracle Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Makbule Shkalla Tuncerli ise IT sektöründe kadın yönetici olmanın önemine vurgu yaparken IT sektörünün hızla gelişen yapısına dikkat çekti.