ETİKETLER :
adli tıp eğitimi
,
case study
,
grafoloji
,
DNA identifikasyonu
,
csi
,
parmak izi analizi
,
doğa okulları çamlıca kmapüsü
,
adli tıp
,
kriminal yarışma
Merak ederek başlayan süreçte amacımız, yaşama dair her konuda doğru bilgiye ulaşmak. Fizik Bölümü olarak kampüslerimizde kurduğumuz “Case Study” kulüpleri bünyesinde yaşama dair her konu hakkında bilgi sahibi olmak, fikir yürütmek, çözüm üretmek ve tedbir alabilmek için yaptığımız adli bilimler seminer ve uygulamalarımız 26 Mart Cumartesi günü Çamlıca Doğa Anadolu Lisesi Kampüsü'nde yapılan Adli Bilimler Yarışmasıyla son buldu.
Sabah saat 9:30'da kayıt işlemleriyle başlayan organizasyonda Şişli, Ataşehir 3, Acıbadem, Tuzla, Bayrampaşa, Avcılar, Çamlıca ve Acarkent kampüslerinden katılan lise öğrencilerimize ev sahipliği yaptı. 7 kişilik takımların güç gösterisine sahne olan yarışmada takımlar; bilgi ve teori , kripto çözümü, olay yeri inceleme, parmak izi, adli belge inceleme, biyolojik deliller kategorilerinde beceri, kazandıkları tecrübe ve zamana karşı hızlarını test etti.
Rekabetin yanı sıra katılımcılar özel takım isimleri, kostümler ve imajlarıyla eğlenirken doğru kararları verebilmek için ter döktü. Yarışma sonunda doğru cevapların açıklanması ile puanlandırmayı takım dosyaları üzerinden yapan jüri kararını açıkladı. Yarışmada; Ataşehir 3 Kampüsü birinci. Acarkent Kampüsü ikinci ve Tuzla Kampüsü üçüncü oldu. Takım koçu ve yarışma hakemliği yapan Fizik Öğretmenlerimiz; Esra Ertekin, Zehra Bal, Nur Aydın, Sema Balkan, Ezgi Can, Şule Keskin, Melih Ersin ve Kasım Yılmaz hocalarımız birer kriminalist gibi görev yaparak yarışmayı yönetti.
Yarışma Çamlıca Kampüsü'nn Oxford Street konsept alanında gerçekleştirilirken, yarışma jürisi; İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Türkoğlu, İstanbul Hakimi Orkide Türkoğlu, Dr. Özlem Kolusayın, Olay Yeri İnceleme Uzmanı Ali Osman Mercan’ın ve Adli Bilimler Uzmanı ve Fizik Bölüm Başkanı Orkun Eruygun’un katılımından oluştu.
Son adım, CSI LONDON
Kulüp öğrencilerimiz yaptıkları çalışmaları ve öğrendikleri bilgileri pekiştirmek ve uluslararası düzeyde ülkelerin suçun oluşumuna karşı aldıkları önleyici tedbirleri yerinde gözlemlemek için bu sene Londra ya gidiyor. Program Londra Suç Müzesi'nde bir günlük bir çalıştayla başlıyor. Sherlock Holmes House, James Bond Museum, London Dungeon gibi dünyaya mal olmuş isimlerin oluşturduğu mekânlarda kültürel boyutuyla gözlem imkanı oluşturuyoruz. Yine öğrencilerimiz eşsiz bir fırsat yakalayarak Metropolitan Police teşkilatından alacakları olay yeri inceleme semineri ile programı tamamlayacak.
Bu çalışmalar zinciriyle öğrencilerimiz, teorik bilgilerin ışığında deneysel metotlar ile olayların içeriğini çözümlemeyi öğreniyor. Bu sayede olayın doğal kaynağını (ortaya çıkışını) ve mekanizmasını teknolojik yöntemlerle çözerken, sosyolojik açıdan ele alıyor. Bir anlamda delil avcılığı yaparak sorularını kendi başlarına cevaplamayı öğreniyor.