ETİKETLER :
ab projeleri
,
ab projeler koordinatörlüğü
,
wow
,
doğa okulları ab projeleri
Doğa Okulları AB Projeler Koordinatörlüğü ‘Dünya Gençliğinin Kaliteli İstihdamı İçin Global Yetkinlikler -World Skills of World Youth for better employability-WOW (Proje no: 566050-EPP-1-2015-1-BG-EPPKA2-CBY-ACPALA)’ AB projesini başarıyla yürütüyor. WOW Projesi gençlerin iş gücü piyasası için gerekli olarak bilinen bilgi, beceri ve davranışlarının genişletilmesi için var olan nonformal eğitimin potansiyelinden faydalanmakta ve böylece genç istihdamını destekliyor.
Projenin uluslararası atölye çalışmalarının birincisi 21-22 Haziran 2016 tarihlerinde Doğa AB Projeler Koordinatörlüğü ev sahipliğinde İstanbul’da Ataşehir Doğa Kampüsünde gerçekleştirildi. Atölye çalışmalarının ikincisi 19 – 24 Eylül tarihleri arasında Bulgaristan - Plovdiv’de Center for Creative Training Association- CCTA ev sahipliğinde yapıldı.
Şili, Romanya, İtalya, Bulgaristan ve Türkiye’den eğitmenlerin katıldığı Plovdiv atölye çalışmalarında, teknoloji, girişimcilik, iş etiği ve medya ana başlıkları altında eğitimler gerçekleştirilmiştir. Doğa Okulları t-MBA Bölüm Başkanı Jalan Korkmaz ve Acarkent IB Anadolu Lisesi öğrencilerinden Jongwoo Choi ve Ertuğ Togay da söz konusu atölye çalışmalarına katıldılar. Katılımcılar takım çalışması, karar verme, yabancı dilde kendini ifade etme, empati ve girişimcilik becerilerini geliştirmişler, yeni kültürleri ve yeni öğretim tekniklerini tanımıştılar
Atölye çalışmaları ile kaliteli istihdam için dijital becerilerin, iletişim ve girişimcilik yeterliliklerinin önemine vurgu yapıldı. Permakültür, İş Kanvası Modeli, 3D Yazıcı, Robotics ve Ardunio başlıklarında eğlenceli ve yaratıcı projeler gerçekleştiren öğrenciler, pazarlama planlamalarını yaparak, 3D yazıcılar ile şirketlerinin logolarını tasarlamış ve basmış, SWOT analizi ile girişimlerinin güçlü ve zayıf yönlerini keşfetmiş ve eğitim sonunda kendi şirketlerini kurdular.
WOW Projesi gençlerin istihdam becerilerini destekleyen ve birbirini tamamlayıcı 5 öncelikli konuya odaklanır:
• Bilgi ve iletişim teknolojileri
• Medya okuryazarlığı
• İletişim becerileri
• Toplumsallık bilinci ve benlik bilinci
• Girişimcilik
Proje hakkında detaylı bilgi için : www.wowyouth.eu