ETİKETLER :
eğitim teknolojileri
,
doğa teknoloji zirvesi
,
tuzla doğa koleji
,
teknolojik öğrenme
,
teknoloji semineri
,
Tuzla Doğa Koleji’nde bu yıl ilki gerçekleşen ve ana temasının ‘Eğitim Teknolojileri’nde Yenilikçi Yaklaşımlar’ olarak belirlenen zirveye, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurulu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Türkiye Intel Genel Müdürü Burak Aydın, Microsoft Ortadoğu ve Afrika Eğitim Direktörü Mark Chaban, Pearson Ülke Müdürü Özhan Toktaş, IBM Ekosistem ve Bulut Geliştirme Müdürü Jale Akyel’in katılım gösterdi. Eğitim teknolojilerindeki son gelişmeler ve gelecek teknolojiler ele alındığı büyük buluşmada Tuzla Doğa Koleji’nde yer alan özel konseptli deneyim sınıflarında uygulamalı sunumlarla teknoloji kullanımının en iyi örnekleri paylaşıldı.
Zirvenin açılış konuşmasını Doğa Okulu CIO’su Ömer Ömeroğlu yaptı. Ömeroğlu’nun konuşmasının ardından Doğa Okulu Genel Müdürü Bünyamin Çelikten söz aldı. Eğitimde teknolojinin önemine değinen ve “Doğa Okulu öğrencileri geleceğin lideri olarak teknolojiyi üreten kişiler olacaklardır” diyen Bünyamin Çelikten şunları söyledi:
“Gelişen teknoloji yeni bir dünya vizyonu ortaya çıkardı ve yeni mesleklerin doğmasına neden oldu. 15 yıl önce hayal olan meslekler şimdi trend haline geldi. Bu nitelikler doğrultusunda öğrenci yetiştirmek için öğrenme modellerinin de değişmesi gerekmektedir. Biz Doğa Okulu olarak teknoloji alanında yaptığımız yatırımlarla ‘veri tabanlı eğitim sistemini ilk olarak hayata geçiren okul olduk. Doğa Okulu öğrencilerine dijital ortamda etkileşimli bir eğitim ortamı sunarak; öğretmen, veli ve öğrencilerin ortak çalışma alanlarını dijital ortama taşıdık. Böylece zenginleştirilen içeriklerle öğrencilerimize standartların dışında bir eğitim ortamı sağladık. Tuzla Doğa Koleji'nde hayata geçirilen "Intel Eğitim Tabletleriyle Eğitim", "Dijital içerik", "Bilgisayar Müzesi", "Deneyim Odaları" ve "Lego Atölyesi" gibi birçok özel uygulama ve mimarı özelliklerle Doğa Okulu öğrencilerine teknoloji ile iç içe olma imkânı sağladık. Böylece öğrencilerimizin sadece teknolojiyi doğru kullanmaları değil, üretmelerini de hedefledik.”
Çelikten’in konuşmasının ardından katılımcılar, teknoloji ile öğretim, dijital doküman ve kaynak kullanımı, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik tekniği ile öğretim, teknoloji destekli eğitim içerik uygulamaları konuları üzerine sunumlar gerçekleştirdi.
“Örnek Alınması Gereken Bir Çalışma”
Bilgi ve İletişim Kurumu Başkanı, Dr. Tayfun Acarer ise daha iyi bir gelecek için Eğitim Teknolojileri’nin her anlamda desteklenmesi gerektiğini belirterek, Eğitim Teknolojilerini Bilgi ve iletişim teknolojileri ile daha farklı noktalara taşımanın, eğitimde çağdaş dönüşümün en önemli koşullardan biri olduğuna olduğuna özellikle vurgu yaptı.
Doğa Öğrencileri ile, Intel müze alanı ve eğitimde arttırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik kavramlarının yaşatıldığı deneyim odalarını gözlemleyen Acarer, Eğitim Teknolojieri’ne yapılan bu yatırımı hayranlık ile karşılayarak, Türkiye’de örnek alınması gereken bir Eğitimde yenilik çalışması olduğunu belirtti.
Sınıflarda dünü değil yarını anlatıyoruz!
Intel Genel Müdürü Burak Aydın; “Eğitim Teknolojileri ve Gelecek” konulu konuşmasında, “Dünya artık teknoloji olmadan dönmüyor. Herkesin çevirim içi olduğu üretimde insan yerine robotların var olduğu bir dünya haline geldik. İnsan faktörü artık yeni iş alanlarına kayıyor. Bu yüzden eğitim teknolojileri devreye giriyor. Okullarda yapılan en önemli şey, belirsiz bir dünyaya öğrenci hazırlayabilmek. Artık öğrenci merkezde, öğretenin ise koçluk yaptığı bir sistem var. Şirketlerin girişimci ruhu ile çalışan insanlara ihtiyaç var. Girişimcilik dersleri eğitim sıralarında alınırsa bir hayatı değiştirecektir. Bugünün sınıfları 10 sene önceki sınıflardan farklı. Artık sınıflarda dünü değil yarını anlatıyoruz” dedi.
Teknoloji Üreten Bir Nesil Yetişiyor
“Microsoft Education” başlıklı bir sunum yapan Microsoft Eğitim Direktörü Mark Chaban; Doğa Koleji’nin Türkiye’de eğitim sektöründe teknoloji açısından büyük yenilikler yapan bir okul olduğunu ifade etti. Eğitim dünyasının teknolojiyi bir adım önde takip etmesi gerektiğini vurgulayan Chaban, “Doğa Okulu bu anlamda her zaman ülkesinde öncü bir kurum olarak dikkatimizi çekti. Showcase okulumuz olarak bizler de teknoloji alanındaki yenilikleri Doğalı öğrencilerle paylaşmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda kurduğumuz işbirliği çerçevesinde artık teknoloji üreten bir nesil de yetiştirebiliyoruz.” şeklinde konuştu.
Dev zirvede sunumların ardından Tuzla Doğa Koleji’nin özel tasarımlı deneyim sınıflarında öğrenciler ve lider firmaların temsilcileriyle; e-Doğa (Learning Management System) Deneyimi, Fizik Atölyesi (Uçak, Robot, Kriminal) Deneyimi, 3D Ürün Dizayn ve Tasarım, Karbon Ayak İzi Deneyimi, Robotik, Lego Atölyesi, Bilgisayar ve Programlama Deneyimi, Galileo 3D Eğitim Deneyimi, Intel Communication Library Deneyimi, Bilim Atölyesi (Matematik ve Akıl Oyunları) Deneyimi, Microsoft Kinect Education Deneyimi gerçekleştirildi. Öğrenciler, katılımcılar ve veliler bu özel programla teknolojinin eğitimde nasıl kullanılabileceğine yönelik benzersiz bir deneyim yaşadılar.
Eğitim Teknolojilerinin Lideri Doğa Koleji
Bilgi ve Eğitim Teknolojileri alanındaki yenilikçi yaklaşımı ve çalışmaları ile “Teknolojiyi En İyi Kullanan Okullar” arasında öncü olan Doğa Koleji, eğitim ve öğretimde teknolojinin en etkin ve faydalı kullanımını destekleyerek alanında lider olmaya devam ediyor.
Microsoft’un Türkiye’deki Showcase Okulu seçilen Tuzla Doğa Koleji’nde öğrencinin, öğretmenin ve velilerin de dâhil olduğu eğitim teknolojileri; özgün, yenilikçi ve 21. yüzyıl vizyonuyla örtüşen eğitim modelleri ile besleniyor. Doğa Koleji’nde öğrencilerin mantıksal düşünebilen, araştırma ve sunum yapma becerileri gelişmiş, teknolojiyi her alanda verimli kullanabilen bireyler olması hedefleniyor.