ETİKETLER :
Nano Teknoloji
,
NTS
,
NTSE
,
Eğitim
,
Doğa Okulu Projeleri
,
Laboratuvar
,
Fen
,
Eğitim Teknolojileri
İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji’nde Fen Bilimleri Eğitiminde bir yenilik daha yapıyor. Taşınabilir NTSE Kit Laboratuvar çantası ile 5. sınıftan itibaren öğrencilerini nano teknoloji ile tanıştırıyor. Doğa Koleji, Fen Bilimleri öğrenimini daha çekici ve erişilebilir kılmak amacıyla Bilişim ve İletişim Teknolojilerini araç olarak kullanmayı amaçlıyor.
Kurulduğu günden bu yana pek çok projesi, Avrupa Birliği tarafından onaylanarak fonlanan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji’nin Fen Bilimleri Eğitimi'nde Nano Teknolojik Yansımalar (NTSE: Nano Tech Science Education) projesi Avrupa Birliği tarafından en iyi örnek eğitim projelerinden biri seçildi.
İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, NTSE projesi kapsamında oluşturulan NTSE Kit ve Sanal Laboratuvar ile Fen öğrenimine destek veriyor. NTSE Kit Nanoteknoloji ve Fen öğretimi üzerine aktif katılım içeren etkinliklere hizmet eden sanal laboratuvardan dokuz deneyi kapsıyor. Sanal laboratuar ise fen dersleri için bir platform, öğretim materyalleri için bir veritabanı ve Nano-Teknoloji Deneyleri için bir merkez şeklinde kullanılıyor. NTSE Kit, nanoteknolojinin ve fen bilimlerinin eğlenceli öğrenilmesine kılavuzluk ediyor, öğretmen ve öğrencilerin sanal laboratuvara olan ilgilerini artırıyor. Ayrıca bu kapsamda, yeni eğitim-öğretim yılında İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Yakacık kampüsünde yer alan Nano Eğitim Merkezi'nde eğitimler, uluslararası bilim kampları düzenlenecek.