ETİKETLER :
ekoloji şenliği
,
ekoloji dersi
,
okulda reçel
,
ayva reçeli nasıl yapılır
"Ayva Reçeli Şenliği"nde öğrencilerimiz hem mevsim meyvesi olan ayvanın özelliklerini öğrenci hem de diğer dersler ile ilişkilendirerek reçel şenliğini bir deney ortamına çevirerek fiziksel ve kimyasal değişimleri, tanen ve pektin gibi maddelerin işlevlerini öğrendiler. Bıçak kullanımı ile küçük el kaslarını geliştirirken, grup çalışmasında etkin katılım ile paylaşmayı ve yardımlaşmayı deneyimlediler.
Öğrencilerimiz ayva reçeli yaparken gerçekleşen olaylardaki değişimler sorgular.
• Ayvaları parçalara ayırdığımızda; Fiziksel Değişim
• Ayvaları suyun içerisinde haşladığımızda; Fiziksel Değişim
• Ayva ile pekmez karıştırılarak ısıtıldığında; Kimyasal Değişim
• Ayvadan reçel yapıldığında; Kimyasal Değişim
• Ayva ağacının yapraklarının sonbaharda sararması; Kimyasal Değişim
• Ayva çiçeklerinin ayva meyvesine dönüşmesi; Kimyasal Değişim