ETİKETLER :
ekolojik kkahvaltı
,
ekoloji dersi
,
okulda kahvaltı
,
doğa okulları kahvaltı
,
ekoloji mutfağı
,
kahvaltı neden önemli
Kasım ayı boyunca anaokulu ve ilkokul öğrencilerimiz ile ekoloji sınıflarında ekoloji öğretmeni liderliğinde okul yöneticileri, sınıf öğretmeni ve rehber öğretmeni eşliğinde “Sağlıklı Yaşam Kahvaltıları” düzenliyoruz. Kahvaltı süresince konumuz “Sağlıklı Yaşam ve Alışkanlıklarımız”ı konuşmak olacaktır. Amacımız; öğrencilerimizin sağlıklı yaşam ip uçlarını hatırlaması ve davranış haline getirmesi, kantin alışverişlerinin iyileştirilmesi, kahvaltı alışkanlıklarının geliştirilmesidir.
Önlüklerini giyen minik aşçılar krep ve omlet hazırlıyor, peynir, zeytin, domates, salatalık, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, ceviz, fındık, reçel, bal, tereyağı, yeşillikler ve bitki çayları gibi sağlıklı besinlerle güne sağlıklı bir başlangıç yapıyor.
Vücudumuz uyurken bile çalışmaya devam eder. Akşam yemeği ile kahvaltı arasında yaklaşık 12 saatlik bir süre vardır. Bu süre içinde vücut, besin öğelerinin tümünü kullanır. Sabah kahvaltı yapılmazsa beyinde yeterinde enerji oluşmaz. Bu durumda yorgunluk, baş ağrısı, dikkat ve algılama azlığı gibi sıkıntılar yaşanır.
*Sağlıklı yaşam föyünü okumak için tıklayınız...
*Sağlıklı yaşam sunumunu indirmek için tıklayınız..