Doğa Koleji 10. t-MBA Zirvesi 5 Mayıs'ta gerçekleşti. Zirvede yine önemli isimler ağırlandı, öğrenciler iş dünyasının duayenleriyle bir araya geldi.
ETİKETLER :
t-mba zirvesi
,
öğrenci meclisleri
,
mba eğitimi
,
eğitimde inovasyon
,
lütfi kırdar
,
t-mba eğitim modeli
,
doğa koleji lise eğitimi
,
dae hyun
,
bora tuncer
Doğa Koleji tarafından düzenlenen t-MBA Zirvesi, 10. yılında yine fark yarattı. Zirvede, Samsung CEO'su Daeyum KIM, Scheneder Electric CEO’su Bora Tuncer, McDonald's TürkiyeCEO’su Oğuz Uçanlar, Teknosa CEO’su Bülent Gürcan, Procter&Gamble CEO’su Tankut Turnaoğlu ve Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan öğrencilerle bir araya geldi. Zirvede yer alan isimler öğrencilere teknoloji dünyasındaki değişimlerden, çağın gerekliliklerinden bahsederken, kendi iş hayatlarından kesitler sundular. Zirvede sergi alanında ise, öğrencilerimizin yapmış olduğu 10 İş projesi sergilendi.
Zirvede ilk konuşmayı gerçekleştiren Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, t-MBA eğitim modeli ile geleceğin liderlerini yetiştirdiklerini, genç yaşta öğrencilere dünyayı ekonomik açıdan, yönetsel ve stratejik yorumlayabilme yetisi kazandırdıklarını belirtti. Birçok alanda başarılı olduklarını ifade eden Lüle, Dünya Basketbol şampiyonasında erkek ve kız takımlarının Dünya Şampiyonluğu için Hırvatistan’da olduğunu belirtti. TEOG-2’de 469 öğrencinin tüm sorulara doğru yanıt verdiğini ve böylelikle Doğa Kolejinin akademik başarısının gücünü bir kez daha gösterdiklerini ifade etti. Lüle; “t-MBA eğitim modeli yetişen gençleri, gelecekte çok iyi yerlerde göreceğimizden eminin.” dedi.
KIM “Öğrenmenin yaşı ve sınırı yok.”
10. t-MBA Zirvesi'nde sergi alanını gezen Samsung CEO’su Daeeyum KIM, öğrencilerin iş projeleri ile tek tek ilgilenirken, onları Samsung’a davet etti. t-MBA Zirvesinin önemli isimlerinden Samsung CEO’su KIM, eğitimin iş dünyasındaki önemini belirterek, teknolojide yaşanan ve yaşanacak olan değişimleri şöyle açıkladı:
“Televizyonda değişime bakacak olursak siyah beyazdan, renkliye geçti. Ve günümüzde nasıl bir hal aldığını hepimiz görüyoruz. Walkman ile insanlar yürüyordu, koşuyordu. Televizyon, bilgisayar, digital, dünyayı değiştirdi.” dedi. Gelecekte teknolojinin nasıl gelişeceğini gösteren bir de video izleten KIM, gelecekteki teknolojiyi şimdiden öngördüklerini ifade etti. Öğrencilere trendleri takip etmeleri gerektiğini belirterek, trendlerin dünyayı değiştirdiğini söyledi. KIM, gençlere öğrenmenin yaşı ve sonu olmadığını da özellikle vurguladı.
Gülcan; “Ne olursa olsun sevdiğiniz işi yapın.”
Zirvenim önemli isimlerinden Teknosa CEO’su Bülent Gülcan ise sözlerine kendi çocukluğundan başladı. Çocukluğundaki tek dizinin pili bebek olduğunu ama şu andaki gençlerin teknolojiye daha açık olduklarını belirtti. Gülcan, gençlere uluslararası olmayı tavsiye etti. “En az bir yabancı dil öğrenin, yabancı arkadaşlarınız olsun ve dünyayı tanıyın ve aynı zamanda mutlaka sevdiğiniz işi yapın” dedi. Kariyerini 36 yaşında değiştirdiğini belirten Gülcan, “hiçbir şey için geç değil” dedi. Hayatı, “Slumdag Millionere” filmine benzettiğini söyledi. 2004’te Teknosa’ya geçen Gülcan, bugüne kadar bir çok iş yaptığını, alan değiştirdiğini ifade ederken, en çok perakendeciliği sevdiğini ekledi. Müşterilerle yakın temasta olmanın, saha çalışanlarının sorunlarını dinlemenin, işinde çok önemli olduğunu vurguladı. Gülcan yaptığı birçok işin motivasyonu ve de-motivasyonu ile bugünlere geldiğini belirtti.
Tuncer; “Robotlar vazgeçilmez olacak.”
Scheneder Electric CEO’su Bora Tuncer, geleceği şekillendiren trendleri öğrenciler ve tüm zirve katılımcıları ile paylaştı. Tuncer “Her yer sensörlerle dolacak, robotlar vazgeçilmez olacak, sürücüsüz araç olacak. 3D printer ile netten çizim yapıp onu sipariş edeceğiz ve bunların hepsinde bağlanabilirlik olacak” dedi.
Uçanlar “Heyecan duymadığınız hiçbir şeyi yapmayın.”
McDonalds CEO’su Oğuz Uçanlar ise öğrencilere sadece notun başarı olmadığını, iş dünyasında en önemli noktanın prensipli olmak, sorumluluk sahibi olmank, iyi iletişim kurabilmek olduğunu vurgularken, bunların gençleri başarıya götürebileceğini belirtti. Uçanlar, “Biz Anadolu Grup olarak 5000 Kişiyi istihdam ediyoruz. Bizler sizleri memnun etmek zorundayız. Bizim için çalışanların şekli önemli değildir. Biz sizlerin iyi niyetine, çabasına ve beynine önem veriyoruz” dedi. Genç neslin tecrübe sorununa da değinen Uçanlar “ tecrübe abartılmış bir şey, her yerde çok tecrübeli insanlar olsaydı ve kalsaydı şu an hiçbir yerde genç bir yönetici göremezdik” dedi. Uçanlar, gençlere yapacağınız işten önce siz heyecan duyacaksınız, önce kendiniz ikna olacaksınız diyerek tavsiyede bulundu. “Heyecanlanmadığınız, ikna olmadığınız hiçbir şeyi yapmayın, siz heyecan duyacaksınız ki güzel şeyler olsun” dedi.
Arıboğan “Bilim, insanlara ihtiyaç yaratıyor.”
Son olarak mikrofonu alan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan bilim dünyasının öneminden bahsetti. Arıboğan, yeni bilimin temel noktasının ihtiyaç yaratmak olduğunu belirtti. Önceden şampuan olmadan, televizyon olmadan, bilgisayar olmadan yaşayabilirdik ama şu anda yaşayamayız” dedi. Bilim geliştiriyor ve bize bunları ihtiyaç olarak gösteriyor. Bizler de kabul ediyor ve vazgeçemiyoruz” diye ekledi.