ETİKETLER :
harvard projeleri
,
proje başarısı
,
bahçeşehir doğa
,
lise eğitimi
,
doğa koleji bursluluk sınavı
,
kantaron ve yanık
,
depreme hazırlık
Akademik ve teknolojik altyapısı güçlü, araştırmacı, yenilikçi ve üretken bireyler yetiştiren Doğa Koleji uluslararası platformdaki başarısını bir kez daha kanıtladı. Eğitimde sunduğu yenilikçi yaklaşımları ve Ar-Ge çalışmalarına verdiği değerle eğitime yön veren Doğa Koleji, bilim ve teknoloji alanına katkıda bulunmak için birçok farklı proje yürütüyor. Harvard’tan sunum daveti alan "Dünya’nın manyetik alanı yetiyor mu?", "Teknoloji Köprüsü", "Look Before You Leap", "Yaşamak İçin Son Umut", "Airwest" ve "Yanık Tedavisinde Kantaronun Etkisi" projelerinin her biri, gündelik hayatı kolaylaştıracak pratik bilgiler sunuyor.
Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, ‘’Geleceğin doğru şekillenmesi için bilim ve teknolojinin gelişimi adına yürütülen projeler büyük önem taşıyor. Sürdürülebilir bir dünya ve güvenli bir gelecek, ancak bilim ve teknolojinin gelişimiyle mümkündür. Öğrencilerimizin uluslararası standartlardaki üniversitelerde, okulumuzu ve ülkemizi temsil hakkı elde etmesi gurur verici bir tablo yaratıyor’’ diyerek öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik etti.
ROBOTİK DALINDA
Coğrafya Öğretmeni Suna Demir danışmanlığında yürütülen “airWest” projesiyle İzzet Kağan Ertence, motosiklet kazaları sonucu ortaya çıkan ölüm ve yaralanmaları minimum seviyeye indirmeyi hedefliyor. Olası bir kaza halinde yeleğin üzerindeki sensör ani ivmelenmeyi algılıyor. Karbondioksit gazı yüksek bir basınçla yeleğin içine doluyor. Mikro bilgisayar, kaza yerine en yakın ambulansı otomatik olarak gönderiyor.
FİZİK DALINDA
Öğrencimiz Melisa Hazal Akyüz, danışman öğretmeni Berna Aras ile birlikte yürüttüğü ‘’Dünya’nın manyetik alanı yetiyor mu?’’ başlıklı projede, gezegenimizi koruyan manyetik kalkanın zayıflamasının ne gibi sonuçlara yol açabileceğini araştırıyor.
EDEBİYAT DALINDA
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gözde Mercan danışmanlığında, öğrencimiz Selin Nur Narlı’nın tasarladığı ‘’Teknoloji Köprüsü’’ projesinde, edebiyatın teknolojiyle birleşimi bütüncül bir yaklaşımla ele alınıyor. Geçmişten miras kalan eserleri gelecek nesillere güvenle aktarabilmek için, proje yazılım programıyla destekleniyor. Eserlerin karekod aracılığıyla çeşitli dillere çevrilmesi, Osmanlı Türkçesi eserlere ulaşmayı daha kolay hale getiriyor. Proje ile kaybolmaya yüz tutan eserlerin yitip gitmesinin önüne geçilecek.
MATEMATİK DALINDA
Risk hesabı yapan şirketlerin kar-zarar hesaplamalarına kolaylık sağlayacak bu proje ise, Matematik Öğretmeni Deniz Furtuna danışmanlığında, öğrencilerimiz Mualla Aslı Eren ve Cem Taylan Meriç tarafından hazırlandı. Look Before You Leap projesiyle, olası riskleri değerlendirmek isteyen bir işletme, uygulamaya girdiği veriler aracılığıyla fikir sahibi olabilecek.
COĞRAFYA DALINDA
Deprem önlenebilir olmasa da, teknolojinin değişen dinamikleriyle birlikte, geride bıraktığı hasarlar azaltılabiliyor. Doğa Koleji öğrencileri Çağla Gündeş ve Nasher Khan Zadran, enkaz altında kalan insanların tespiti ve müdahalesi için insan vücudunun ısısını algılayan bir termal kameranın yer aldığı robotik tasarı geliştirdi. Coğrafya Öğretmeni Suna Demir danışmanlığında yürütülen ‘’Yaşamak İçin Son Umut’’ projesi, depreme karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.
BİYOLOJİ DALINDA
Biyoloji Öğretmeni Sinem Elemen danışmanlığında yürütülen "Yanık Tedavisinde Kantaronun Etkisi" başlıklı projede öğrencilerimiz Sudenaz Bajrami ve Berke Yatağan, cilt yanıklarının iyileşme sürecine yumurtanın ve kantaronun etkisini ele alıyor. Yumurta akının, mikroorganizmaların üremelerini zorlaştıran antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu vurgulanıyor. İlaca ulaşılamayan acil durumlarda basit cilt yanıklarında alternatif çözüm sunuyor. Yanığın üzerini kaplayarak havayla temasına da engel oluyor. Yumurta sarısının içeriğindeki albümin ise yanığın iyileşme sürecinde fayda sağlıyor.
Doğa Kolejinden Fırsat Eşitliği
Uluslararası platformda eğitime sunduğu katkıların yanında LGS ve YKS’de Türkiye çapında başarılara imza atan Doğa Koleji, başarılı öğrencilere burs imkanı sağlayarak desteğini esirgemiyor. 12-13 Ocak 2019 tarihlerinde yapılacak bursluluk sınavında başarı sağlayan öğrencilere %100 oranına varan burs imkanı sağlıyor. Türkiye çapında tüm kampüslerinde gerçekleşecek olan bursluluk sınavına bu yıl da rekor başvuru bekleniyor. Geçen yıl, 148 bin 500 katılımla bursluluk sınavında bir rekora imza atan Doğa Koleji bu yıl 220 bin katılım bekliyor.
Akademik başarılarıyla da adından söz ettiren Doğa Koleji, her yıl binlerce öğrenciye başarıları oranında yüzde 100’e varan burs imkanı sunuyor. Bu yılki bursluluk sınavına 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri katılacak.