ETİKETLER :
rahmi koc müzesi
,
matematik sergisi
Sergi açılışına Rahmi M. Koç Müzesi Genel Müdürü Ertuğrul Duru, Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Danışmanı ve Genel Müdür Yardımcısı Emine Bayam, Doğa Okulu Matematik Bölüm Başkanı Elvin Öven ve Doğa Okulu çalışanları ve öğrencileri katıldı.
Sergi açılışında Rahmi M. Koç Müzesi Genel Müdürü Ertuğrul Duru, Müze Eğitim Danışmanı ve Genel Müdür Yardımcısı Emine Bayam ve Doğa Okulu Matematik Bölüm Başkanı Elvin Öven memnuniyetliklerini ve mutluluklarını dile getiren bir açılış konuşması yaptılar.
Akıl oyunları dersinin sahnesi Rahmi Koç Müzesi’nde
Akıl oyunları dersinde ortaokul grubu öğrencilerinin büyük bir özveriyle bu sergiye hazırlandıklarını belirten Doğa Okulu Matematik Bölüm Başkanı Elvin Öven öğrencilerinin bu emeklerini Rahmi M. Koç Müzesi’yle paylaşmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Akıl oyunları dersinde kelimeleri farklı sembollerle anlatmayı hedeflediklerini belirten Öven, Doğa Okulu kampüsleri genelinde 50 resmi sergi için seçtiklerini söyledi.
Müze Eğitim Danışmanı ve Genel Müdür Yardımcısı Emine Bayam konuşmasında Renkli Matematik Dünyası Bölümü’nün matematiği daha eğlenceli kılmak için yapıldığını dile getirdi. Üç yıl önce açılan bu bölümde daha önce 16 eğitim projesi gerçekleştirdiklerini belirtti. Bugünkü serginin kendileri için çok değerli olduğuna değinen Bayam, çocukların ve öğretmenlerinin emeklerini ve başarılarını takdir ettiklerini söyledi.
Sergi açılışında söz alan Rahmi Koç Müzesi Genel Müdürü Ertuğrul Duru ise bu alanda birçok sergi açtıklarını fakat ilk defa bu kadar hınzır bir çalışma sergilediklerini dile getirdi. Duru, yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Serginin başkahramanları Doğa Okulu ortaokul grubu öğrencileri yapmış oldukları resimleri anlatarak çalışmalarında neyi ifade etmek istediklerini dile getirdiler.
Matematiğin Renkli Dünyası
Dünyanın ilk deneysel matematik merkezi ‘Mathematikum’un deneylerinden seçilmiş olanlar, Rahmi M. Koç Müzesi bünyesinde açılan Renkli Matematik Dünyası’nda sergileniyor. Bu sergiyle birlikte Doğa Ortaokulu Grubu öğrencileri aynı zamanda renkli ve eğlenceli cisimlere dokunarak ve deneyler yaparak matematiğin gizemli dünyasında eğitici ve öğretici bir yolculuk yapma fırsatını da yakalamış oldular.
Öğrenciler kendi yaptıkları resimlerin yanı sıra Mimar Sinan’ın köprülerinin sırrını çözme, Leonardo da Vinci’nin Haliç için tasarladığı köprünün detaylarını inceleme, sihirli aynalarda oluşan görüntülerin aynaların arasındaki açılarla ilgisi olduğunu keşfetme, örüntünün ne olduğunu bir yap-bozla tekrar etme, çeşitli geometrik cisimleri bir araya getirerek istenen bütünü oluşturmanın ve başarmanın zevkini yaşama fırsatını elde ettiler.