ETİKETLER :
taş heykel projesi
,
sanat
,
sanatın kalbi
,
Doğa Okulu projeleri
,
heykel yarışması
,
Doğa Okulu Görsel Sanatlar Bölümü
Doğa Koleji’nin, öğrencileri arasında düzenlediği “Bir Taş Masalı” isimli heykel tasarım yarışmasının bu yıl dördüncüsü sonuçlandı. Öğrencilerin gaz beton maddesi üzerine yansıttıkları tasarımları, ülkemizin saygın tasarımcıları ve heykeltıraşları tarafından değerlendirildi ve en başarılı ilk üç öğrenci, 5-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen St. Petersburg gezisi ile ödüllendirildi. Geçtiğimiz yıllarda ilk üçe giren öğrenciler de Paris, Barselona ve Floransa sanat gezileriyle ile ödüllendirilmişti.
Taş Heykel Projesi
Öğrencilere taş işçiliğinin inceliklerini göstererek heykelin tasarım sürecinden uygulamaya hangi aşamalardan geçtiğini öğretmeyi; heykel sanatı, yaratıcılık ve tasarım gibi kavramlarla tanıştırmayı amaçlayan Taş Heykel Projesi Doğa Koleji’nin modern sanat atölyelerinde gerçekleşti. Beykoz Doğa Koleji’nden Azra Yaşar ile Zübeyde Gazanker ve Halkalı Doğa Okulu öğrencilerinden Helin Hocaoğlu tasarladıkları eserlerle dereceye girmeye hak kazandılar.
St. Petersburg’da kültür, sanat ve tarihle dolu dört gün
Yarışmada dereceye giren Doğa Okulu öğrencileri St. Petersburg’da kültür sanat ve tarih ile dolu dört gün geçirdiler. Öğrenciler St. Petersburg’da Titian’dan Leonardo da Vinci’ye, Raphael’e kadar sanat tarihinin pek çok önemli ismine ait eserleri Hermitage Müzesi’nde görme fırsatı buldular. Şehir ve tekne turunun ardından, dünyanın en görkemli bahçelerinden birine sahip, 64 çeşme, 37 yaldızlı bronz heykel ve 142 fıskiyenin de bulunduğu Peterhoff Sarayı’nı da ziyaret ettiler.
Doğa Koleji’nde eğitimin sanattan hiçbir zaman ayrılmadığını belirten, geleceğin sanatkarı Zübeyde Gazanker; “Doğa Koleji’nde okumak aynı zamanda hayallerini de gerçekleştirebilmek demek. Bu gezi sayesinde sanat dolu 4 gün geçirdik. Hem eğlendik hem de dünyanın en önemli eserlerini bire bir inceleme fırsatı bulduk” dedi.
Diğer bir tasarımcı Azra Yaşar ise: “Burada geçirdiğimiz 4 günün ardından kendimizi yeni tasarımlar üretmek için motive edip geri döndük. Bu gezi hem sanat hayatımıza hem de eğitim hayatımıza katkılar sağladı” diyerek duygularını belirtti.
Geçen yılın ödülü yine bir kültür ve sanat şehri olan Barselona olmuştu
Doğa Okulu Görsel Sanatlar Bölümü tarafından geçen yıl düzenlenene Heykel Yarışması’nda dereceye giren yetenekli heykeltıraşlar ise sanatın kalbinin attığı Barcelona’daydı. Genç yetenekler, Gaudi’nin sıra dışı sanat anlayışı, Dali ve Picasso’nun deliliğin sınırındaki tabloları, Miro’nun resme kattığı muhteşem renkler ve yüzyılların eskitemediği dar sokaklardan ulaşılan geniş bulvarlarda sanatı ve tarihi keşfe çıktı.
Doğa’da Sanat
İnsanlık tarihinin her döneminde var olan “sanat” olgusu, Doğa Koleji’nde de eğitimin ayrılmaz bir parçası… Bu başarılı sanat eğitiminde amacımız doğa neslinin, yaratıcı düşünmeleri, farklı bakış açılarını ve insancıl ifade biçimlerini iyi kullanabilmelerini sağlayarak içlerindeki sanatçının geleceğe yön vermesi, farkı yaratan ve yaşatan insanlar haline gelebilmeleri. Doğa Okulu öğrencilerinin sanatsal yaratıcılığın doğasını tanımaları, benimsemeleri, artistik beceriler kazanmaları, toplumsal ve kültürel yaşamda kendine güvenen, katılımcı, sorumluluk sahibi, üretken kişiler olarak yer alabilmeleri için geliştirilen yüksek standartlardaki sanat eğitimi pek çok sanat dalını barındırıyor. Doğa Koleji’nin sunduğu sanatsal imkânlarla resimden müziğe, kolajdan heykele, ebrudan ahşap boyamaya hatta minyatüre kadar geniş bir perspektifte çalışmalar yürüten Doğa öğrencileri eserlerini Türkiye’nin dört bir yanında ve uluslararası platformda da sanatseverlerin beğenisine sunuyor.