Doğa Okulu AB Projeleri'ndeki başarılarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin en çok AB Projesi gerçekleştiren eğitim kurumu olma ünvanını koruyan Doğa Okulu 2013-2014 eğitim dönemine üç önemli haberle başladı.
ETİKETLER :
başarı
,
AB projeleri
“Doğa Konseptli Eğitim Modeli” Avrupa Birliği tarafından bir kez daha fonlandı
Kendine özgü eğitim modelleri ile eğitimde çığır açan
Doğa Koleji, uyguladığı “
Doğa Konseptli Eğitim Modeli” için Avrupa Birliği’nden bir kez daha olur aldı.
AB tarafından kabul gören ve fonlanan proje,
Doğa Okulu koordinatörlüğünde, merkezi proje olarak
Comenius Kataloğuna giren eğitim tüm Avrupa ülkelerinde Europass sertifikalı kurs sürecinden geçip uygulanabilecek.Kurulduğu günden bu yana pek çok projesi,
Avrupa Birliği tarafından onaylanarak fonlanan
Doğa Koleji, kendi geliştirdiği “
Doğa Konseptli Eğitim Modeli” projesini 2011 yılında Avrupa Birliği’ne sunmuştu. Bürüksel tarafından kabul gören ve fonlanan proje, AB’nin Multilateral Hayat Boyu Öğrenme Programı’na dahil edilerek Doğa Okulu koordinatörlüğünde merkezi proje olarak uygulanmaya başlanmıştı.
Avrupa Birliği, Comenius üst düzey programında bu yılda Bulgaristan, İtalya ve Belçika’nın de dahil olduğu projeye önümüzdeki yıl için bir kez daha destek verdi. Bu program sayesinde Doğa Konseptli Öğretim modelimiz hazırlanan kongreler ve seminerlerle yüzyıllara yaymayı hedefliyoruz.
2 Merkezi Proje daha...
Doğa Koleji 2 merkezi projeye daha koordinatör ülke olarak imzasını attı. Son olarak kabul gören 2 projesiyle toplamda 5 merkezi projenin koordinatörlüğünü üstleniyor.
Key Methodology to Successful Competence Based Learning
Doğa Konseptli Eğitim Modeli'ni Yaygınlaştırma projesi, önceden uygulanmış olan beş başarılı Comenius Çok taraflı (Multilateral) projesinden (KeyTTT, AQUEDUCT, READIT, IDial, SUSTAIN) yola çıkarak hayat boyu öğrenme için gerekli olan temel yeterliliklerin öğrencilere kazandırılabilmesi amacıyla proje ürünlerinin ulusal ve uluslararası alanda yaygınlaştırılmasını ve uygulanmalarını hedefliyor. Projenin hedef grubu 5 ile 12 yaş arası öğrenciler ve bu yaş grubu öğrencilere eğitim veren öğretmenler olup projenin ürünleri çalıştay ve sunumlar aracılığıyla projenin bilinirliğini arttırmayı hedefleyen dört adet
“Ulusal İnteraktif Seminer” olarak belirlendi. Proje uzmanlarının aktivitelerinin özetini, uygulamada kullanılan derslerin çapraz değerlendirmesini ve metot analizlerini içeren, eğitimcilerin ve öğretmenlerin faydalanabilmeleri amacıyla bir araştırma raporu hazırlanacak. Projeleri ve ürünlerini tanıtmak, güncel eğitim konularını tartışmak, iyi uygulamaların teşvikini ve paylaşımını sağlamak amacıyla İstanbul’da “Uluslararası Değerlendirme Konferansı” düzenlenecek. Araştırma raporunun sonuçlarını temel alarak, öğretmenlere ve diğer eğitimcilere destek sağlamak ve onlara bu beş projelerden nasıl faydalanabileceklerini göstermek amacıyla “
Öğretmen Eğitim Kursu” düzenlenecek.
Teamwork, Training and Technology Network
TAKIM ÇALIŞMASI, EĞİTİM VE TEKNOLOJİ PLATFORMU- TTT NET- LLP programı
Comenius Multilateral Networks (Çok Taraflı Ağlar) projesi olarak dikkat çekiyor. Proje, fen bilimleri eğitimini daha çekici ve gençlere hitap edecek hale getirmek için var olan eğitim ve öğretim pratiklerini bir araya getirmek, yenilikçi yaklaşımları saptamak ve bu bulguları eğitim politikalarına yansıtmayı amaçlıyor. Proje, fen bilimleri eğitimini desteklemeyi amaçlayan yenilikçi öğretmenlerin tecrübeleri ve uluslararası projelerin ve girişimlerin başarıları üzerinden ilerleyecek. Proje’nin hedef grubu 12 ile 18 yaş arasındaki öğrenciler ve fen bilimleri öğretmenleri... Nisan 2014 – Temmuz 2016 tarihleri arasında, proje çerçevesinde yer alan öğretmenlere hem yöntemsel hem de pratik anlamda derslerini daha aktif, yenilikçi bir şekilde verebilmeleri amacıyla destek verilecek, ortak ülkelerdeki öğretmenlerin birbirlerinden fen derslerindeki uygulamalarını öğrenmeleri ve çapraz şekilde uygulayabilmeleri amacıyla TTT veri tabanı kullanılabilecek. Ayrıca "Fen bilimleri eğitimi için ilgi çekici araçlar” konulu seminer ve paneller de düzenlenecek. 3 yıllık proje olan TTT-NET projemizin fonlanma miktarı: 473 806 EURO...
AB projemiz NTSE Hayat Boyu Öğrenme Programı içerisinde Örnek Proje seçildi!
NTSE projesi,
AB Eğitim, Görsel-işitsel ve Kültür İcra Ajansı’nın hazırladığı “Eğitim için Bilgi ve İletişim Teknolojisi: Hayat Boyu Öğrenme Programından Deneyimler-KA3 ICT” adlı yayında yer almaya hak kazandı. 2007-2013 yılları arasında AB tarafından kabul edilmiş çeşitli projelerin tanıtımlarının yapılacağı yayında yer almaya hak kazanan NTSE, 2011 yılından beri
Doğa Koleji'nin koordinatörlüğünde ve İtalya, Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya’daki çeşitli kurumların ortaklığında devam ediyor. NTSE, fen bilimleri öğrenimini daha çekici ve erişilebilir kılmak amacıyla Bilişim ve İletişim Teknolojilerini araç olarak kullanmayı amaçlıyor. Ayrıca projenin ürünleri olan sanal laboratuvarda yer alan uygulamalı dersler ve nano kit laboratuvar çantası öğrencilerimizin faydalanabilmeleri amacıyla müfredata girecek.