Doğa Okulu öğrencileri "Bu dünya sadece bize ait değil" sloganıyla 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü coşkuyla kutladılar.
ETİKETLER :
hayvan hakları
,
WWF
,
hayvanları koruma günü
,
proje
,
hayvan barınağı
,
yürüyüş
Doğa Konseptli eğitim modeli ile çevre bilinci yüksek nesiller yetiştirmeyi hedefleyen Doğa Koleji, öğrencilerine doğanın dengesinin önemli bir parçası olan hayvanların korunmasını ve yeryüzünde bulunan tüm canlıların aynı haklara sahip olduğunu yaşayarak öğretiyor.
Çamlıca Doğa Okulu öğrencileri 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü Ataşehir Belediyesi Hayvan Bakım Evinde kutladı.
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle Çamlıca Doğa Okulu öğrencileri Ataşehir Belediyesi Hayvan Bakım Evi'ni ziyaret ettiler. Öğrenciler, barınakta bulunan köpeklere ve kedilere yoğun ilgi gösterdiler. Birbirinden renkli hatıra fotoğrafları çektirdiler.
Okulumuzun düzenlediği “Ataşehir Hayvan Barınağına Yardım Kampanyası” kapsamında okul çapında gazete, kuru mama, yaş mama, bebek bezi, battaniye vb. yardımlar toplandı.
Yüksek sayıda toplanan yardımlar barınakta bulunan hayvanların barınma ihtiyaçlarını karşılayacaktır.
‘Bu dünya yalnızca bizim değil’
Çamlıca Doğa Okulu öğrencileri, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü ile ilgili hazırlamış oldukları 1.5 dk.’lık bi video ile insanları duyarlı olmaya davet ettiler.
Hayvan Hakları ile ilgili renkli yürüyüş
Doğa Okulu öğrencileri, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü ile ilgili sloganları belirlediler ve bu sloganları kullanarak evde aileleri ile birlikte birer pankart hazırlayarak okula getirdiler. Hazırladıkları renkli pankartlar ile İlköğretim bahçesinde sloganlarını atarak yürüyüş gerçekleştirdiler.
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü neden önemli?
Hayvan dostları ilk kez İngiltere'de 1822 yılında bir araya geldiler. Hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını ve hayvanların daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla Hayvanları Koruma Birliği'ni kurdular. Yurdumuzda Hayvanları Koruma Derneği 1908 yılında kuruldu. Aynı amaçlı dernekler birleşerek Hollanda'nın başkenti Lahey'de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu'nu oluşturdular. 1931 yılında toplanan bu kuruluş 4 Ekim'i Hayvanları Koruma Günü ilan etti.
Yaşam için gerekli olan hemen hemen her şeyin karşılanmasında doğaya ve onun çeşitliliğine muhtacız.
Yaşamımız, bitkilerin ve hayvanların olağanüstü değişkenliği, onların yaşadıkları yerler ve içinde bulundukları ortamlara bağlı. Ancak doğal kaynaklara yönelik talebimiz sürekli arttığı için bu çeşitlilik tehdit altında. Bugün, yeryüzünde 7 milyar insan yaşıyor. 2050 yılında ise bu rakamın 10 milyara yaklaşacağı öngörülüyor. İnsanlar çoğalıyor ama bizim dışımızdaki canlı türleri için durum, bunun tam tersi. Hızla artan nüfus, yapılaşma, doğal alanların tahribatı, yasa dışı avcılık ve ticaret, yaban hayatın dengesini bozuyor ve yaban hayatın canlıları bir yok oluşa doğru sürükleniyor. Özetle, biz çoğalırken dünyamızı paylaştığımız diğer canlıların sayısı hızla azalıyor.
Gezegenimize ve barındırdığı çeşitliliğe dair henüz keşfedilmemiş pek çok tür var. Ancak açık olan bir şey var: mevcut değerlerimizi hızla kaybediyoruz. Bu nedenle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü sadece gözümüzün gördüğü hayvanları değil, yeryüzünde var olan tüm hayvanların da yaşam hakkına sahip olduklarını hatırlamamız açısından çok önemli.
WWF; Yaşayan Gezegen Raporu’nda biyolojik çeşitliliği izlemek için Yaşayan Gezegen İndeksi’ni kullanıyor. 2.500’den fazla türü inceleyen Indeks, 1970’den beri biyolojik çeşitliliğin %28 azaldığını ortaya koyuyor.