Haber ve Etkinlikler

DOĞA OKULLARI VE WWF-TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ İLE SAZ KEDİLERİ AKYATAN’DA YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR

WWF-Türkiye’nin Doğa Koleji’nin desteğiyle yürüttüğü “Saz Kedisinin İzinde Projesi” Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda 44 saz kedisinin varlığını belirledi. Alandan elde edilen bilgiler türün alan kullanımına yönelik bilinmeyen yönlere ışık tutmaya başladı.

ETİKETLER : WWF Türkiye , sosyal sorumluluk , çevre bilinci , proje , nesli tükenen hayvanlar

WWF - Türkiye ve Doğa Koleji’nin Adana - Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda saz kedisini korumaya yönelik çalışmalarının ikinci yıl sonuçları alındı. Doğa Koleji’nin desteğiyle gerçekleştirilen “Saz Kedisinin İzinde Projesi”; fotokapanlar ve videokapan kullanılarak Türkiye’de türe ilişkin gerçekleştirilen ilk popülasyon çalışması niteliğinde. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, VII. Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştirilen arazi çalışmaları sonucunda, Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda 2011-2012 alan çalışmaları sonucunda 44 yetişkin saz kedisi belirlendi. Nesli dünyada tehlike altında bir tür olan saz kedisinin türünün devamı, Akyatan’daki yaşam alanlarının mevcut durumunun korunmasını gerektiriyor.

Saz Kedileri Yaşıyor

Avcılık ve yaşam alanlarının tahrip edilmesi gibi nedenlerden ötürü, nesli tehlike altında olan saz kedisinin popülasyonunu belirlemek amacıyla Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda WWF - Türkiye ve Doğa Okulu tarafından gerçekleştirilen çalışmalar süresince, arazinin saz kedileri açısından önemli olduğu bilinen noktalarına yerleştirilen 12 fotokapan aracılığıyla, 16 farklı istasyonda, 3138 adet görüntü elde edilerek birey sayısı ortaya çıkarıldı. Saz kedilerinin varlığı, önemi ve korunmasıyla ilgili kamuoyunun bilinçlendirilmesi çalışmaları için Adana ve çevresinde yaşam potansiyeli araştırıldı. Bu kapsamda Mersin-Göksu Deltası, Adana Tuzla Gölleri, Adana-Yumurtalık Lagünleri, Osmaniye Ceyhan Nehri kollarında, olası saz kedisi yaşam alanları ve çalışma şartlarının belirlenmesine yönelik kısa dönemli bir ön araştırma gerçekleştirildi.

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL