Doğada Lale Zamanı adlı projemizin ilk adımını, okul bahçelerimize, semt parklarımıza öğrencilerimizle ve kardeş okullarla birlikte lale soğanları dikerek attık.
ETİKETLER :
ekoloji
,
tarım dersi
,
ekoloji projesi
,
lale şenliği
,
lale dikimi
,
lale soğanı
Kilimlerimizden tablolarımıza, bahçelerimizden parklarımıza kadar hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan lale çiçeği, tarihsel süreç içinde Selçukluların ve Osmanlı’nın elinde suya çizilen ebru, saraylarda, camilerde çini, nakkaşların elinde taşlara işlenen figür olmuştur. Lale, 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’un da sembolü haline gelmiştir.
Lalenin adını bir devre vermiş, hakkında şarkılar yazmış, ilmini kurmuş olan bizlere bu özel çiçeği korumak ve sahiplenmek adına önemli görevler düşmektedir. Türk kültür öğelerinin farkındalığını artırmak, kültürel miraslarımızı koruyarak gelecek nesillere taşınmasına katkıda bulunmak amacıyla Ekoloji ve Sosyal Bilgiler Bölümü işbirliği ile yürüttüğümüz Doğada Lale Zamanı adlı projemizin ilk adımını okul bahçelerimize, semt parklarımıza öğrencilerimizle ve kardeş okullarla birlikte lale soğanları dikerek atmanın sevincini yaşadık. Lale Şenliği kapsamında düzenlenen ebru çalışmaları, dans gösterileri vb. çeşitli etkinliklerle öğrencilerimizle birlikte keyifli bir gün geçirdik.