Öğrencilerimiz tıp ve hukukun birleştiği gizemli bir branş olan Adli Bilimler konusunda eğitim seminerlerine başladı.
ETİKETLER :
adli tıp eğitimi
,
case study
,
grafoloji
,
Dr. Melek Özlem Kolusayın
,
DNA identifikasyonu
,
csi
,
parmak izi analizi
,
doğa koleji adli tıp
Merak ederek başlayan süreçte amacımız, yaşama dair her konuda bilgiye ulaşmak...
Fizik Bölümü olarak kampüslerimizde kurduğumuz “Case Study” kulüpleri bünyesinde yaşama dair her konu hakkında bilgi sahibi olmak, fikir yürütmek, çözüm üretmek ve tedbir alabilmek için disiplinler arası bir çalışma başlattık.
Öğrencilerimiz ilk olarak, 24 Ekim Cumartesi günü Doğa Okulları Acıbadem Bilim Kampüsü'nde, grafoloji yani; yazı, imza ve belge incelemenin esasları konusunda eğitim aldı. Bir sonraki eğitim 21 Kasım'da Ateşli silahlar, yangın ve patlamalar ve Adli toksikoloji (zehir bilimi) başlıkları altında iki oturum halinde gerçekleşecek. Bu eğitimleri sayesinde öğrencilerimiz olaylar ve senaryolar üzerinden karşılaştırmalar yaparak gerçekleri ortaya çıkarmak için çalışacak.
Eğitimlerimiz Adli Bilimler Uzmanlarından
Dr. Melek Özlem Kolusayın danışmanlığında, 6 ay sürecek eğitim programına 10 kampüsümüzden 120 öğrencimiz katılıyor. Çalıştaylarımızda işlenecek diğer bazı konular ise: Parmak izi, kıl lif inceleme, cam kırıkları, kan lekesi, kesici delici aletler, olay yeri inceleme, ateşli silahlar, madde analizi ve drog, gıda zehirlenmeleri, zehirli gazlar, DNA identifikasyonu, yanıcı yakıcı maddeler, görmediklerimiz, dijital data inceleme...
“Doğa Görev İçin Çağırıyor” adli bilimler yarışmasında dikkatler yarışıyor!
Teorik bilgiler ve özel ekipmanlar ile yapılan laboratuvar çalışmaları şeklinde devam eden eğitim süreci sonunda “DOGA’S CALL OF DUTY” “Doğa’nın Göreve Çağrısı” başlıklı yarışma ile en dikkatli ve ayrıntılı düşünen ekipleri seçeceğiz. Katılımcılar 11 Mart günü adli tıp akademisyenleri ve emniyet teşkilatı kriminalistlerinden oluşan bir jüri önünde takımlar halinde çözüm arayacak.
Bir sonraki adım, CSI LONDON
Kulüp öğrencilerimiz yaptıkları çalışmaları ve öğrendikleri bilgileri pekiştirmek ve uluslararası düzeyde ülkelerin suçun oluşumuna karşı aldıkları önleyici tedbirleri yerinde gözlemlemek için bu sene Londra'ya gidiyor. Program Londra Suç Müzesi'nde 2 günlük bir çalıştayla başlıyor. Sharle Holmes House, James Bond Museum, London Dungeon gibi dünyaya mal olmuş isimlerin oluşturduğu mekânlarda kültürel boyutuyla gözlem imkanı oluşturuyoruz. Yine öğrencilerimiz eşsiz bir fırsat yakalayarak Metropolitan Police Teşkilatı'ndan alacakları olay yeri inceleme semineri ile programı tamamlayacak.
Bu çalışmalar zinciriyle öğrencilerimiz, teorik bilgilerin ışığında deneysel metotlar ile olayların içeriğini çözümlemeyi öğreniyor. Bu sayede olayın doğal kaynağını (ortaya çıkışını) ve mekanizmasını teknolojik yöntemlerle çözerken, sosyolojik açıdan ele alıyor. Bir anlamda delil avcılığı yaparak sorularını kendi başlarına cevaplamayı öğreniyor.