Öğrencimiz Deniz Gülbaharlı uzayda kolonileşmenin önünü açacak ve yaşam için radyasyondan korunmayı sağlayan bir çözüm geliştirerek, TÜBITAK-BIDEB tarafından düzenlenen 48. TÜBİTAK Liseler Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nda Fizik dalında Türkiye 2.liği kazandı.
ETİKETLER :
tübitak projeleri
,
tübitak yarışma
,
fen projesi
,
lise fen eğitimi
,
doğa okulları proje başarısı
,
öğrenci projeleri
,
türkiye finalistleri
,
orkun eruygun
,
özlem
Bu yıl 48.si düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na toplam 13.940 proje başvurusu alındı. Yarışmaya 11.739 kız, 10.277 erkek, toplam 22.016 öğrenci başvurdu.
7 Mayıs günü Ankara'da başlayan yarışmada 12 bölge merkezli ilde ve 12 alanda 1200 proje arasından seçilen 200 proje bölge finallerinde derece elde ederek büyük finalde yarıştı. Yarışmaya İstanbul bölgesi 1.si olarak katılan Cevizlibağ Kampüsü öğrencimiz Deniz Gülbaharlı büyük bir başarıya imza atarak Türkiye 2.liği elde etti. Yarışma 12 Mayıs günü ödül töreniyle son buldu.
Uzayda yaşama imkânı sağlayan fikir!
Proje uzayda kurulması planlanan kolonilerin en büyük yaşamsal sorunu olan radyasyona, anlık kozmik radyasyon dalgalarını tespit ederek otomatize bir şekilde hareket eden bir kalkan sistemi ile çözüm bulmayı amaçlıyor. Bu sayede radyasyonun tam blokesini sağlayan sistem aynı zamanda ağırlıktan da tasarruf sağlıyor. Özel dizaynı ve dünyada ilk defa kullanılan yansıtıcı malzemesiyle üretilen otomatize kalkan sunduğu çözümler ile jüri tarafından ödüle layık görüldü.
Projelerinde öğrencimize takım koçluğu yapan fizik öğretmenimiz Özlem Ozan’a ve proje danışmanı Fizik Bölüm Başkanı Orkun Eruygun’a teşekkür eder, öğrencimizin başarılarının devamını dileriz.