Doğa Anadolu Liseleri Fizik Bölümü olarak kampüslerimizde kurduğumuz “Case Study” kulüpleri bünyesinde yaşama dair her konu hakkında bilgi sahibi olmak, fikir yürütmek, çözüm üretmek ve tedbir alabilmek için yaptığımız adli bilimler seminer ve uygulamalarımız devam ediyoruz.
ETİKETLER :
adli tıp eğitimi
,
case study
,
grafoloji
,
Dr. Melek Özlem Kolusayın
,
DNA identifikasyonu
,
csi
,
parmak izi analizi
,
doğa okulları adli tıp
Unutmayın! Her temas bir iz bırakır
Öğrencilerimiz tıp ve hukukun birleştiği gizemli bir branş olan Adli Bilimler konusunda eğitim seminerlerine devam ediyor. Merak ederek başlayan süreçte amacımız, yaşama dair her konuda bilgiye ulaşmak. Öğrencilerimiz 13 Şubat Cumartesi günü Doğa Okulları Acıbadem Bilim Kampüsü'nde uzmanlarla bir araya geldi.
1.Oturum; Olay Yeri İnceleme’de Temel Kavramlar (Olay Nedir? Olay Yeri Nedir?)Olay Yeri İncelemesi Nedir? “Locard Teoremi” ve Olay Yeri İncelemesinin Amacı, Delil Hukuku Kavramı, “Bulgu” ve “Delil” kavramları ve ayrımı, Delillerin Özellikleri, Delil Çeşitleri, Olay Yeri Güvenliği ve Fotoğrafçılığı, Görünen ve Görünmeyen Parmak İzleri konularında eğitimi aldılar.
2.Oturum; Tamamen uygulamalı yapıldı. Atış yönü tayini, görülmeyen kan lekelerinin görünür hale getirilmesi, parmak izi geliştirme yöntemleri, parmak izi karşılaştırma tabloları eğitimi konularında öğrencilerimiz eşsiz bir uygulama deneyimi yaşadı.
Eğitimlerimizi Adli Bilimler ve Olay Yeri İnceleme uzmanları verdi. Dr. Melek Özlem Kolusayın Hocamızın danışmanlığında, 6 aylık eğitim sürecinin son ayında 8 takım 100 öğrencimiz eğitime katıldı. Olay Yeri İnceleme Uzmanı Ali Osman Elmas Hocanın akıcı ve heyecanlı sunumuyla öğrencilerimiz çok ilginç, bir o kadar da çok önemli bilgiler öğrendi.
“Doğa Görev İçin Çağırıyor” adli bilimler yarışmasına sayılı günler kaldı!
Teorik bilgiler ve özel ekipmanlar ile yapılan laboratuvar çalışmaları şeklinde devam eden eğitim süreci sonunda “DOGA’S CALL OF DUTY” “Doğa’nın Göreve Çağrısı” başlıklı yarışma ile en dikkatli ve ayrıntılı düşünen ekipleri seçeceğiz. Katılımcılar Nisan ayının ilk haftası Adli Bilimler akademisyenleri ve Emniyet Teşkilatı Kriminalistlerinden oluşan bir jüri önünde takımlar halinde çözüm arayacak.
Bir sonraki adım, CSI LONDON
Kulüp öğrencilerimiz yaptıkları çalışmaları ve öğrendikleri bilgileri pekiştirmek ve uluslararası düzeyde ülkelerin suçun oluşumuna karşı aldıkları önleyici tedbirleri yerinde gözlemlemek için bu sene Londra ya gidiyor. Program Londra Suç Müzesinde 2 günlük bir çalıştayla başlıyor. Sharle Holmes House, James Bond Museum, London Dungeon gibi dünyaya mal olmuş isimlerin oluşturduğu mekânlarda kültürel boyutuyla gözlem imkanı oluşturuyoruz. Yine öğrencilerimiz eşsiz bir fırsat yakalayarak Metropolitan Police teşkilatından alacakları olay yeri inceleme semineri ile programı tamamlayacak.
Bu çalışmalar zinciriyle öğrencilerimiz, teorik bilgilerin ışığında deneysel metotlar ile olayların içeriğini çözümlemeyi öğreniyor. Bu sayede olayın doğal kaynağını (ortaya çıkışını) ve mekanizmasını teknolojik yöntemlerle çözerken, sosyolojik açıdan ele alıyor. Bir anlamda delil avcılığı yaparak sorularını kendi başlarına cevaplamayı öğreniyor.