Kış Okulları; kodlama ve robotikten müziğe, spordan görsel sanatlar eğitimine, satrançtan dramaya, İngilizce'den ekolojiye kadar çok yönlü ve güçlü bir müfredatla 3 Ekim’de açıldı. Başvurular devam ediyor!
Doğa Koleji Kış Okulları; kodlama ve robotikten müziğe, spordan görsel sanatlar eğitimine, satrançtan dramaya, İngilizceden ekolojiye kadar çok yönlü ve güçlü bir müfredatla açılıyor. Akademik eğitimin yanı sıra öğrencilerin fiziksel, sosyal ve kültürel eğitimlerine katkıda bulunmak, onları ilgi alanlarına göre yönlendirerek yeteneklerini geliştirmek; onlara sporu, sanatı, gelişen teknolojiyi ve kültürü aktarabilmek için planlanan Doğa Koleji Kış Okulları, 3 Ekim 2022’de başladı. Günümüz dünyasında başarıya giden yolda çok yönlü deneyim ve kazanım büyük önem taşıyor. Kişi birçok yönünü geliştirerek hedeflediği yönde daha kalıcı başarılara ulaşmaktadır. Doğa Koleji vizyonunda önemli bir yer edinen Kış Okulları ile geleceğin güçlü bireylerine farklı dokunuşlarda bulunmak ve onları geliştirmek amaçlanıyor. Kış Okulları kapsamında tüm branşlarda öğrencilerimiz; sergi, yarışma, turnuva gibi çalışmalara katılacaklar.
Detaylı bilgi ve kayıt için tıklayınız...
İNGİLİZCE
Doğa Koleji ve Burlington English iş birliği ile hazırlanan 27 hafta sürecek “Burlington Live Speaking” programıyla öğrencilerimiz İngilizce konuşma ve etkili iletişim becerilerini geliştiriyor, ana dili İngilizce olan deneyimli öğretmenler ile 6 kişilik gruplarda konuşma pratiği yapıyorlar.
KODLAMA VE ROBOTİK
Microsoft Temelleri ile Yazılım eğitimimiz Minecraft Education, Programlamaya Giriş, Small Basic, Kodu Game, Makey Makey vb. uygulamalarından oluşmaktadır. Microsoft yazılım ve uygulamaları ile geliştirilmiştir.
Video Edit ve İçerik Geliştirme eğitimimizde ise öğrenciler içerik geliştirme, video düzenleme uygulamaları üzerinde çalışacaklar. Program kısa film turnuvaları içermektedir. İçerik olarak Video Edit, Youtube, After Effects, Kısa Film, Çekim Teknikleri vb. kullanılacaktır.
GÖRSEL SANATLAR
Farklı yaş gruplarıyla bir araya gelmiş öğrencilerimizi, temel sanat eğitimi unsurlarından olan ''resim eğitimi''nin zenginleştirilmiş programlarıyla buluşturuyoruz. Akademik sanat eğitiminin yanı sıra farklı yöntem ve metotlarla öğrencilerimizdeki yeteneği keşfederek geliştirmeyi amaçlıyoruz.
BEDEN EĞİTİMİ
İnce motor becerileri gelişen öğrenciler, branşların temel becerilerini öğrenmeye başlarlar. Öğrenciler, en az bir branşta öğrendiklerini yarışma ortamında yaşayarak deneyimlerler. Öğrencilerimiz sınıf içi ve kampüsler arası yapılan etkinliklerle branşlara özgü kazanımlarını sergileme imkânı bulurlar.
Hedefimiz öğrenen, öğrendiklerini yarışma ortamında sergileyebilen, paylaşabilen, sorumluluk alabilen, sağlıklı ve özgüven dolu bir gençlik yetiştirmektir.
SATRANÇ
Satranç eğitimi ile öğrencilerimize yaşamsal analiz becerisi edindirerek geleceğin liderlerini yetiştirmek, öğrenmeyi öğrenmek; bilgiyi beceriye, beceriyi hayata geçirme yetisini geliştirmek, düşünmeyi öğretmek, geliştirmek ve hayata geçirmeyi hedeflemekteyiz. Dönemde iki kere olmak üzere toplamda dört turnuva, yıl sonunda büyük turnuva ile final yapılacaktır.
DRAMA
Tiyatro ve oyunculuğa ilgi duyan öğrencilerimize kapsayıcı bir eğitim veren, sahneye ve oyunculuğa dair teknik bilgileri içeren program bir tiyatro oyunu sahnelemenin tüm süreçlerini deneyimletir. Bu program, yazılmış bir tiyatro metnine hazırlanmaya ve bir aktörün karakter yaratmasına odaklanır.
EKOLOJİ
Upcycle Art and Nature Craft Atölyesi’nde alışılmışın dışında materyaller kullanarak sürdürülebilir tasarımlar, Chef Gardener Atölyesi’nde Ekoloji mutfakları ve hobi bahçelerinde uygulamalı olarak sürdürülebilir tarım ve mutfak çalışmaları, Everyday Science Atölyesi’nde günlük hayattaki problemleri bilim ışığında cevaplarını bulacağız ve keşif dolu deneyleri gerçekleştireceğiz. Dönem sonunda Upcycle Exhibition, Master Chef Gardener, Science in the Campus organizasyonları ile öğrencilerimiz performanslarını sergileyeceklerdir.
MÜZİK
Müziğe karşı ilgili olan öğrencilerimize; piyano-keman-gitar-ukulele-bateri-perküsyon ve bağlama branşlarından seçtikleri enstrümanla ilgili temel becerileri kazandırmak, geliştirmek ve topluluk önünde çalabilme özgüvenini kazandırmak hedeflenir. Her öğrenci, seviyesine göre farklılaştırılmış eğitim alır.