Öğrenciler tarafından her yıl düzenlenen hayvan hakları etkinliklerini bu yıl “Can Dostum Hareketi” projesi izledi. Proje kapsamında öğrenciler, evde yedikleri akşam yemeklerinden fazla kalan yemeklerini “Dostluk Kabında” biriktirerek sokakları yuva yapmış hayvan dostları için yardım kampanyası düzenlediler.
Hayvansever bir nesil yetişmesi için farklı kazanımlarla donatılmış etkinliklerle öğrencilerini buluşturan Doğa Koleji, 9 yıldır hayvan haklarına yönelik projelerini gerçekleştiriyor. Kampüslerde oluşturulan Farkındalık Duvarı’nı öğrenciler hayvan dostları ile olan fotoğrafları ile dolduruyor.
“Bir gün değil her gün” mottosuyla hayvansever bir neslin yetişmesi için dostlarımızla empati kurduğumuz ve onlara karşı sorumluluklarımızı hatırladığımız farkındalık çalışmalarımızla sorumluluklarımızın farkındayız.”
Tüm Doğa Koleji kampüslerinde hayvan hakları farkındalık çalışmaları gerçekleştirilerek öğrenciler, “Hayvan Hakları Yürüyüşü”nde can dostlarının sesi oldular. Doğa Koleji Ekoloji Bölüm Başkanı Merve Topçuoğlu, “Öğrencilerimizin hayvanlarla olan ilişkilerinin güçlenmesi, doğa ve hayvan sevgisiyle büyümeleri için gayret gösteriyoruz. Öğrencilerimiz, kampüslerimizdeki hayvanlarla serbestçe oyun oynuyor, birlikte vakit geçirmekten büyük keyif alıyorlar. Yıl içinde sürdürülebilir hale getireceğimiz “Can Dostum Hareketi” ile hayvan dostlarımızı unutmayacağız.” dedi.
Tüm velilerin katılımı ile “Can Dostum Hareketi” yaygınlaştırıldı. Doğa Koleji Okul Öncesi-İlkokul Rehberlik Bölüm Başkanı Büşra Aparan Akın, “Hayvan sevgisi çocukların sosyal-duygusal gelişimlerini desteklerken empati duygusu, merhamet ve sorumluluk bilinci kazanmalarını sağlar. Doğa Koleji olarak topluma, insana ve canlıya duyarlı, farkındalık sahibi çocuklar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yaptığımız projelerde de bunu destekliyoruz.” dedi.
“Hayvan Sevgisini Nasıl Aşıladığınız Önemli”
Hayvansever bir nesil yetiştirdikleri için gurur duyduklarını belirten Topçuoğlu, “Her bir öğrencimizin, hayvan dostlarımızla iletişime geçmek için farklı ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçları tek tek tespit edip, hayvan sevgisini anlatırken her öğrenciye farklı yaklaşımda bulunmak gerekebiliyor. Hayvanlardan korkan öğrencilerimize neden korkmamaları gerektiğini anlatırken, hayvanlara karşı aşırı sevgi besleyen öğrencilerimize de onlara nasıl yaklaşmaları gerektiğini anlatıyoruz. Sorumluluk almaktan korkan öğrencilerimizi; empati kurmaları, sorumluluklarını gerçekleştirmeleri sonucunda dünyada değişecek düzenin farkına varmaları için destekliyoruz” dedi.