Haber ve Etkinlikler

ORMAN HAFTASI'NDA 1000 MEYVE FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU

Her yıl 21-26 Mart ayında kutlanan Ormancılık Haftası'nda öğrencilerimiz, doğadan aldığımızı doğaya geri verme bilinci ile 1000 meyve ağacını toprakla buluşturdu.

ETİKETLER : ormancılık haftası , fidan dikimi , sosyal sorumluluk , ekoloji eğitimi , rahim anşin , doğa koleji ilkokul , ağaçların önemi , en uzun yaşayan ağaç

Yaşamımızı güzelleştiren, aldığımız nefesin kalitesini artıran, kökleri ile yeryüzüne yayılan, dalları ile bizimle oyunlar kuran, uzun ömürlü oksijen deposu dostlarımız olan ağaçların önemine dikkat çekmek için her yıl olduğu gibi bu yıl da kampüslerimizde Ormancılık Haftası'nı kutladık.

İstanbul’dan Eskişehir’e, Ankara’dan Adana’ya, Çanakkale’den İzmir’e, Van’a uzattık kollarımızı. Ormancılık Haftası'nda öğrencilerimiz, doğadan aldığımızı doğaya geri verme bilinci ile 1000 meyve ağacını toprakla buluşturdu. Beyoğlu kampüsünde “Orman” temasına dikkat çekmek için, öğrencilerimizin kendi hazırlamış oldukları oyunları, şiirleri dinlediler. Ekoloji Bölümü Akademik Danışmanı Değerli Hocamız Prof. Dr. Rahim Anşin de bizlere eşlik ettii ve ağaç bilimi eğitimi vererek günün anlam ve önemini vurguladı. Dünyanın en uzun ağacı olan sahil sekoyası ile tanıştık .En büyük gövdeli ağacının mamut ağacı olduğunu öğrendik ve en uzun ömürlü olan ölmez çamın tam 5000 yıl yaşadığını keşfettik.

1000 fidanı buluşturduk toprakla... İnsanlık tarihi kadar eski, kitaplara konu olan, yararlarını sayarak bitiremeyeceğimiz incir ağacını, barış dedik, birlik dedik efsanelere konu olan, yararları ile insanları sağlıklı yapan, meyvesinden, yağından yararlandığımız zeytin ağacını diktik okullarımıza. Yalnızca okullarımız değil, yaşadığımız yerlerde yeşersin meyve fidelerimiz dedik ve öğrencilerimizle meyve tohumlarını evlere gönderdik.

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL