ETİKETLER :
Sağlığın Renkleri Yemek Tarifi Yarışması
,
yarışma
,
lise
,
ortaokul
,
ISS
Doğa Koleji ve ISS Catering işbirliği ile 1 Nisan tarihinde başvuruları başlatılan ‘Sağlığın Renkleri Yemek Tarifi Yarışması’, öğrencilerden büyük ilgi gördü. Türkiye genelindeki tüm Doğa Okulu kampüslerinde gerçekleştirilen yarışmaya ortaokul ve lise öğrencileri katıldı.
01-30 Nisan 2014 tarihleri arasında yemek tariflerini, hazırladıkları yemeğin fotoğrafını ve ismini, ad-soyad ve okul bilgileriyle birlikte www.dogakoleji.k12.tr adresine ulaştırarak yarışmaya katılım sağlayan öğrenciler arasından seçilen 10 finalist 9 Haziran 2014 Pazartesi günü Çamlıca Doğa Koleji’nde bir araya geldi. Yetenekleri ve leziz tatları neticesinde finale kalan 10 Doğa Kolejli küçük şef yarışmaya “özel” hazırladıkları tariflerini jüri üyeleri karşısında ilk kez sundular. Sunuculuğunu tiyatro sanatçısı Hakan Bilgin’in, açılış konuşmasını Doğa Okulu Fen ve Teknoloji bölüm başkanı Ertuğrul Tedik’in yaptığı yarışmada, Doğa Okulu Genel Müdür yardımcısı Ayfer Erdem, Lezzet Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Emine Erdoğan, Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ, Yemek Programı Sunucusu Hülya Aydın, Yemek Programı Yapımcısı ve Şef Yiğit Alıcı, Gastronomi Uzmanı Vasfi Pakman’dan oluşan jüri tarafından, küçük şeflerin lezzetleri değerlendirmeye alındı. Dereceye giren öğrenciler muhteşem ödüllerin de sahibi oldu.
Topkapı Doğa Koleji’nden yarışmaya katılan 6. Sınıf öğrencisi Rasim İnan “Tavuklu Sebze Sürprizi“ yemeği ile birinci olarak ödülü, Playstation 4’e sahip oldu. Bursa Doğa Koleji’nden yarışmaya katılan Bora Sabahyıldızı “Hatay Usulü Tepsi Kebabı” ile ikinciliği elde ederek Ipad 2 kazandı. Elazığ Doğa Okulu öğrencisi Muhammed Bedri Arı ise “Penne Verdure” yemeği ile üçüncülük ödülünün yanı sıra Ipad Mini kazandı. Yarışmanın finalinin ardından yarışmacılar ve davetliler düzenlenen barbekü partisinde keyifli anlar yaşadı.