İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Acıbadem Kampüsü t-MBA Liderlik Akademisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında farklı pozisyonlarda tepe yöneticiliği yapmış, çalışmaları ile ilham veren KAGİDER Başkan Yardımcısı ve Power of Happiness kurucu ortağı Sayın Tijen Mergen’i ağırladı.
ETİKETLER :
kadınlar günü semineri
,
tijen mergen
,
t-mba liderlik akademisi
,
power of happines
,
doğa koleji lise eğitimi
,
online seminer
İş dünyasının başarılı yöneticisi, sosyal sorumluluk projelerinin lideri Sayın Tijen Mergen öğrencilerimizin üniversitede göstermiş olduğu başarısındaki itici gücü Boğaziçi Üniversitesinde edindiği yaşam şekli benimsemesine bağlıyor. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden yüksek lisans derecesiyle ve akademik başarının yanı sıra sosyal konularda gösterdiği faaliyetleri nedeni ile Rektör Ödülü alarak mezun olan Mergen, üniversitede birçok kulüpte çalışmasının kendisini akademik alanda daha başarılı kıldığını belirtti. Folklor, müzik ve mağaracılık kulüplerinde yoğun mesai harcadığını belirterek aynı anda farklı işler yapmanın, zor olan süreçleri eğlenceli işlerde kamuflaj ettiğini dile getirdi. Başarısındaki itici gücün “denge kurmak” olduğunu vurgulayarak öğrencilerimizin sosyal yaşamda aktif olmaları gerektiği vurguladı.
13 yıl boyunca NCR Corp’da Türkiye ve Orta Avrupa Bölgelerinde üst düzey yöneticilik ve 1998-2003 yıllarında Apple-Bilkom A.Ş.’de Genel Müdürlük görevlerini üstlenen Mergen, iş hayatında ilk öğretisinin İngiliz Genel Müdürü tarafından “bana sorunla gelme, bana çözümle gel” cümlesi olduğunu belirtti. Sorunlara problem olarak bakmak insanı çözümden uzaklaştırıyor diyerek iş hayatında olaylara “öğrenen zihniyetle” bakılmasının fayda sağladığını vurguladı.
Operasyonel çalışmalarının yanı sıra Türkiye’de başarılı sosyal sorumluluk projelerinin liderliğini üstlenen Mergen, Türkiye’de son dönemlerde en başarılı sosyal sorumluluk projesi olarak kabul edilen “Baba Beni Okula Gönder’’ projesine yönelik soruları da cevapladı. Yoğun araştırma ve çalışma gösterdiklerini belirterek büyük bir ekip kurmanın ve sayısız sivil toplum kuruluşu ile görüşmenin projenin başarısında büyük rol oynadığını belirtti. Kızların eğitimi için kızlara barınma yeri yapılmasına karar verdiğini açıklarken ÇYDD ile ele ele verdiklerinin altını çizdi.
Güçlü ve başarılı kadının tanımını soran öğrencimize “özgüven”in anahtar kelime olduğunu belirterek kadınların 20-25 li yaşlarda daha fazla atılgan olmaları gerektiğini belirtti. ÇYDD’de lise çağındaki gençlere verdiği eğitimlerde söylediği önemli başlıkları şu şekilde belirtti. Başarılı kadının tamında iyi ilişki kurabilme, özgüven ve yılmazlık kaslarının gelişmesi ve hayata daima pozitif bakabilmenin temel noktalar olduğunu belirtti. Yaratıcılık ve başarının bu kriterlerden sonra kendiliğinden gelişeceğini vurguladı.
KAGİDER ile tanışma dönemi ve çalışmaları üzerine gelen sorulara kadın girişimcileri desteklemek için projeler yaptıklarını belirterek KAGİDER’de yer alan ve girişimleri ile gurur duyduğu kadınlardan bahsetti. Bu sene 4T stratejisini kurarak toplum, ticaret, tarım ve teknolojinin bir arada olduğu çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı.
Pandeminin bize öğrettiği dijitalleşme ile imkanların arttığını belirterek öğrencilerimize yeni teknoloji karşısında kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgulayarak semineri sonlandırdı.
İş ve sosyal yaşamın profesyonel ismi sayın Tijen Mergen’e ilham veren, yol gösteren konuşması için teşekkür ediyoruz.