Akademik çalışmaların yanı sıra deneysel çalışmalarla bilimsel düşünme yetisinin geliştirilmesi amacıyla kampüs, yeni teknolojilerin sağladığı olanaklarla donatıldı. Öğrencilerin “nesnelerin interneti” ile tanışması ve uygulama alanlarını görebilmesi için 184 metrekarelik bir deneyim merkezi kuruldu. Akıllı Kümes, Akıllı Sera, Akıllı Akvaryum, SağlıkMetre gibi makinelerarası iletişime dayalı Turkcell çözümleri deneyim merkezine yerleştirildi. Öğrenciler bu uygulamaları deneyim merkezi içerisinde görmekle yetinmeyecek, aynı zamanda basit kodlar yazarak ya da senaryolar aracılığıyla söz konusu alanlarda neler yapılabileceğini de öğrenecekler.
“Maker” Kültürü Okula Taşındı
Deneyim merkezi dışında, kampüste bir de Turkcell Maker Lab kuruldu. Yaratıcılığı, inovasyonu ve üretmeyi teşvik eden “maker” kültürü, Turkcell’in Geleceği Yazanlar projesi kapsamında verilecek eğitimlerle okula taşınacak. Programlama ve “maker” eğitimi alacak 20 öğrenci, okul içinde “Maker Eğitimcisi” olarak diğer öğrencilere eğitim verme niteliği elde edecek. Program kapsamında öğrencilere Maker sertifikası verilecek. Turkcell Maker Lab içinde yer alan 3D yazıcı sayesinde ise öğrenciler, yaptıkları kalıpları kendi oluşturacakları elektronik devrelere entegre ederek “icat çıkarma” şansı da bulacaklar.
Geleceğin teknolojisi Akıllı Sınıf’ta
Doğa Okulları Ataşehir Bilim Kampüsü içerisinde bir de Akıllı Sınıf kuruldu. Sınıf içerisinde mobil uygulamalar üzerinden kontrol edilebilen Akıllı Klima, Akıllı Perde, Akıllı Aydınlatma, IP Kamera Sistemi gibi çözümler yer alıyor. Kümes, Sera, Sınıf, Akvaryum ve Kamera uygulamaları, Akıllı Sınıf’ta bulunan Smart TV için Turkcell tarafından geliştirilen web uygulaması üzerinden takip edilebiliyor.
Bilginin Eğlenceli Yüzü
Gerçekleştirilen iş birliği ile Doğa Okulları Ataşehir Bilim Kampüsü öğrencileri, eski telefonların incelenebileceği bir Cep Telefonu Müzesi ve son 20 yıl içinde mobil dünyadaki gelişim ve yeniliklerin yer alacağı bir dijital panoyu da deneyimleme şansına sahip olacaklar. Öğrenciler aynı zamanda Sphero Parkuru ile de tabletten kontrol edilebilen eğlenceli bir yarış oyunu oynayabilecek. Kullanılan üç boyutlu gözlükler ise derslerin daha yüksek motivasyona takip edilmesi için eğlenceli bir yol sağlıyor.
Velilere Anlık Bilgilendirme
Doğa Okulları Ataşehir Bilim Kampüsü içerisinde belirlenen noktalarda öğrenci, öğretmen ve velilere anlık bilgilendirme ve duyuru yapmak amacıyla beacon cihazları yerleştirildi. Bu sayede bilgi aktarımı çok daha hızlı ve teknolojik seviyeye çıkarılmış oldu. Turkcell Akıllı Sayaç çözümünün okul içinde sınıf ve laboratuvar gibi çeşitli noktalara konumlandırılması ise anlık, günlük, haftalık ve aylık elektrik tüketimlerinin kontrol altında tutulmasını sağlıyor. Bu çözüm, önemli ölçüde enerji tasarrufu olanağı getiriyor.
· Türkiye’de bir ilk olan proje kapsamında okulda öğrencilerin hem yeni teknolojileri bizzat deneyimlemesi hem de basit kodlar yazmayı öğrenmeleri sağlanıyor.
· Kampüste bulunan akıllı sınıfta klima, perde, lambalar ve kamera sistemi mobil uygulama üzerinden kontrol edilebiliyor.
· Üç boyutlu gözlükler ve 3D yazıcı sayesinde öğrencilerin teknolojiyle ilişkisinin geliştirilmesi hedeflenirken, Sphero Parkuru da eğitim alanına eğlenceyi taşıyor.
· Kampüste bir de Turkcell Maker Lab kuruldu. Bu laboratuvarda, Turkcell’in Geleceği Yazanlar projesi kapsamında öğrencilere programlama ve “maker” eğitimleri veriliyor.
· Öğrenci ve velilere, “beacon” teknolojisi ile anlık bilgilendirme yapılabiliyor.
· Doğa Okulları Akıllı Okul projesinde aynı zamanda elektrik tüketiminden tasarruf için Turkcell’in Akıllı Sayaç teknolojisi de kullanılıyor.