ETİKETLER :
havacılık eğitim fuarı
,
IFTE
,
pilot eğitimi
,
uçuş simülasyonu
Doğa Okulu F5 numaralı stantta havacılık kulüplerinin sürdürdüğü uçak inşa, pilotaj çalışmaları ve model roket yapımı faaliyetleriyle fuarın en genç ekibiydi. Öğrencilerimiz ve koçları fuara gelen binlerce amatör ve profesyonel katılımcıya okullarımızda imal ettikleri DOĞA 1 ve DOĞA 2 isimli eğitim için özel tasarlanmış model uçaklarını tanıttı. Stantta görevli öğrencilerimiz her sene düzenlediğimiz FUNFLY Model Uçak şenliğine katılımcıları davet etti. Havanın gücünü test eden eğlenceli etkinliklerle konuklara eğlenceli dakikalar yaşattı.
Türkiye’de düzenlenen en kapsamlı havacılık fuarı olan bu uluslar arası organizasyona başta Türk Hava Yolları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve DHMİ, uçak motoru üreticileri, simülatör üreticileri, uçuş okulları, havacılık medya kuruluşları, uçak yedek parça tedarikçileri gibi pek çok kuruluş ürünlerini ve hizmetlerini sergiledi.
Fuar açılışında değerlendirmelerde bulunan Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ise; “Son 10 yılda gelişen havacılık her yıl biraz daha ileriye gidiyor. 2003’te 160 olan yolcu uçağı sayısı 420’ye hava aracı 1230’a yolcu sayısı 150 milyona çıktı. ICAO sıralamasında da 30’uncu sıradan 15.sıraya yükseldi.
Uçak üreticilerinin yaptığı araştırmaya göre önümüzdeki 20 yılda 600 bin pilot 400 bin de teknisyene ihtiyaç duyulacak. Gençlere bu yüzden inancımız tam. Ülkemizde pilot sayısı 4814’ü havayolunda 754’ü hava taksi ve genel havacılıkta, 206’sı balonda ve diğer hava araçlarında 496 olmak üzere toplamda 6270 sayısına ulaştı. 2023 hedefleri kapsamında yıllık yaklaşık 500 pilota ihtiyaç duyacağız. Şu anda 350-400 pilot sisteme dahil oluyor ve bu nedenle 100 pilot açığımız ortaya çıkıyor. Kapasiteyi doldurmak kadar kalite de çok önemlidir.” dedi.
Fuarda gerçekleştirilen konferans, söyleşi ve diğer faaliyetler; ilgili tüm kuruluşların çalışmalarına ışık tutup, sektörün gelişmesine katkı sağlayacak nitelikteydi.