VEX Robotics Off-Seasons Turnuvası, 5-6 Mayıs tarihlerinde, Doğa Koleji Ankara Çayyolu Kampüsü ev sahipliğinde gerçekleşti!
ETİKETLER :
vex robotik
,
stem
,
kodlama ve robotik eğitimi
,
doğa koleji ankara
,
doğatec
,
eğitim teknolojileri
,
robot kodlama
Dünyada olağanüstü hızla gelişme gösteren robotik bilimi ile genç yaşlarda tanışan öğrenciler, yıl içerisinde yapmış oldukları tasarımları jürilere sundukları ve kendilerinden istenen görevleri robotları ile maç sahasında gerçekleştirdikleri VEX Robotics Off-Seasons Turnuvası, Doğa Koleji Ankara Çayyolu Kampüsü ev sahipliğinde gerçekleşti.
2 gün süren etkinliğin ilk gününde, ilkokul ve ortaokul takımları için robotların yapım aşaması bitmemiş takımlar robotlarını hazırladılar ve maç öncesi pratik yaptılar. Öğleden sonra ise, maçlara çıkmadan önce tamamlamaları gereken son adım olan inspectiondan geçtiler.
Lise takımları ise ilk günün öğle arasına kadar robot yapımlarına devam ettiler ve sonrasında inspectiondan geçtiler. Öğleden sonra saat 13.00’da ise, lise takımları için eleme turları başladı.
Turnuvada görevli jüriler, hazırlanan jüri odalarında takım üyelerine çalışmaları hakkında sorular yöneltip, robotları hakkında detaylı bilgiler aldılar. Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerimiz, ilk senelerinden turnuvadan 4 ödül ile ayrıldılar.
• Bostancı Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi: İnovasyon Ödülü
• Büyükçekmece Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi: Jüri Özel Ödülü ve Turnuva Finalisti Ödülü
• Ankara Çukurambar Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi: Enerji Ödülü
VEX; Dünyanın En Büyük Robotik Etkinliği
Robotics Eğitim ve Yarışma Vakfı tarafından düzenlenen VEX Robotics Yarışması, 40’tan fazla ülkeden 18.000 takımın 1350 oyunda yarıştığı, ortaokul ve liselere yönelik dünyanın en büyük robotik etkinliğidir. Bu yarışmada her yıl heyecanlı bir mühendislik problemi oyun formatında verilir. Turnuvalar yıl boyunca yerel, bölgesel, ulusal kapsamda yapılır ve her Nisan ayında VEX Robotics Dünya Şampiyonası’nda sonuçlanır.
Öğrenciler öğretmenleri ve mentorları rehberliğinde robotlar yapıp yıl boyunca düzenlenen yarışmalara katılırlar. Bu yarışmalarda önemli mühendislik becerileri ile birlikte öğrenciler ekip çalışması, iletişim, işbirliği, proje yönetimi ve eleştirel düşünme gibi hayat becerilerini de kazanırlar. Katılımcılarının %95’inin STEM konu alanlarına ilgi duyması ve STEM’le ilgili kariyerlere yönelmesi VEX Robotics Yarışması’nın öğrencileri geleceğin mucitleri olmaya hazırladığının bir kanıtıdır.