ETİKETLER :
doğa koleji
,
eğitimde değişim hareketi
Doğa Koleji, Turkcell ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle; 21 projenin paylaşıldığı ve 8 çalıştayın gerçekleştiği 3. Yeni Nesil Eğitim Konferansı “Eğitimde Değişim Hareketi” başladı. 23 Şubat, Cumartesi günü Doğa Okulu Bahçeşehir Kampüsü’nde gerçekleşen platformda öğretmenler, kalıplara ve geleneksel eğitim ortamlarına bağlı kalmadan, hayallerini sınırlandırmadan hazırladıkları projeleri paylaşabilme ve kendilerini ifade edebilme şansı yakaladı. Eğitimde Değişim Hareketi, yeni nesil eğitim anlayışlarına ve uygulamalarına destek veren, özgün, yaratıcı ve fark oluşturan, her türlü projenin sergilenmesine olanak sağlayan eğitim gönüllülerini bir araya getirerek aralarındaki bilgi alışverişini sağlıyor ve eğitim ışığının giderek parlamasını, yayılması misyonu ile ilerliyor.
Prof Dr. Erhan Erkut: “Rektör Değil Öğretmenim”
Düzenlenen etkinlikte konuşan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, Eğitimde Değişim Hareketi’ni sonuna kadar desteklediğini belirterek, bu kapsamda platformda yaptığı sunum ile kariyer geçmişini ve misyonunu eğitimcilerle paylaştı. Konuşmasında kendi geliştirdiği yeni eğitim tekniklerini de anlatan Erkut, “Konuşmamım başında ne profesör ne de rektör unvanımı kullanmadım, ben kendimi halen bir öğretmen olarak görüyorum” diyerek öğretime verdiği önemi ön plana çıkardı. Eğitim – öğretim hayatının başından bu yana teknolojiyi sonuna kadar kullandığını belirten Erkut, “Teknoloji ve oyun ile eğitim çok önemli, öğrencilerin oynarken aynı zamanda öğrenmesini de sağlamak gerekir” sözleri ile ezberci eğitimin dışına çıkılması gerektiğini vurguladı. Erkut, sosyal medya üzerinden eğitimin önemine dikkat çekerek bu sayede paylaşılan bilgilerin daha çabuk yaygınlaştığını ve daha fazla kanala ulaştığını dile getirerek, günümüzde öğrenciler neredeyse oraya gitmek gerektiğini ifade etti.
Proje Yöneticisi Adem Durmuş: “Yeni Şeyler Söylemek Lazım”
Doğa Koleji'nin düzenlediği konferansta proje yönetici olarak konuşma yapan Adem Durmuş da eğitimde yeniliğin önemini vurgulamak için Mevlana’nın ‘dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni bir şey söylemek lazım’ deyimini kullandı. Durmuş, Eğitimde Değişim Hareketi olarak “kazan – kazan” mantığıyla, ışığını başkasına vererek hem kendini hemde başkalarını aydınlatmak için çabalayan öğretmenleri bir araya getirmenin mutluğunu yaşadığını belirtti. “Türkiye’nin dört bir yanından meşalelerinizi alarak bize katıldığınız için, gönlünüzden geçenleri, elinizden çıkanları, zihninizde parlayanları bizimle paylaştığınız için sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek katılımcılara teşekkür etti. Türkiye’nin çeşitli noktalarından gelen katılımcılar açılış sunumlarının ardından bölümlere ayrılarak proje ve çalıştaylara katılarak verimli, keyifli bir gün geçirdi.